Cuma, Nisan 26, 2024

Disksiz Xbox One Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sahip olduğu donanım itibari ile dünya üzerinde mevcut olan en güçlü oyun konsolu Xbox One, farklı bir versiyon ile disksiz olarak sunulabilir.

Microsoft’un oyun konsolu Xbox, son serisi One ile birlikte dikkatleri üzerine çekmiş ve pazar payını arttırmayı başarabilmişti. Xbox One X ve One S modelleri ile piyasada iyi bir satış ivmesi yakalayan Microsoft, daha fazla oyuncuya ulaşabilmek adına farklı bir Xbox One sürümü üzerinde çalışıyor.

Xbox One X, bilindiği gibi serinin amiral modeli ve sahip olduğu donanım ile birlikte gerçek 4K deneyimi sunabilen çok güçlü bir konsol. Öte yandan 4K desteği sunmamasına rağmen daha uygun fiyatlı Xbox One S hali hazırda sunulmaya devam ediyor. Microsoft, bu iki konsol ile aynı özellikleri sunabilecek (4K hariç) ancak daha uygun fiyatlı bir konsol çözümü için disksiz Xbox One geliştiriyor.

Mevcut oyun konsolları bilindiği üzere içerisinde Blu-ray disk okuyucular ile geliyor ve oyunları bu bu şekilde oynatıyor. Haricen konsolların oyun mağazalarından da oyunlar dijital olarak alınıp disk olmadan da oynanabiliyor. Yakın zamanda Blu-ray disklerinin de kullanımdan kalkacağını düşünürsek Microsoft, geleceğe yönelik adımını yeni konsolu ile atabilir.

disksiz xbox one 1

Öte yandan yeni konsol, kaynaklara göre mevcut Xbox One S konsoldan 100 dolar, Xbox One X’den ise 200 dolar daha ucuz olacak. Yeni konsol muhtemelen Xbox Game Pass sistemi ile entegre çalışacak ve aylık ödeme ile birlikte geniş bir oyun kütüphanesine sahip olacak. 

Nihayetinde Microsoft bu cihazını gerçekten de piyasaya sürerse, oyuncular için oldukça ekonomik bir çözüm olarak tercih edilebilir. Son olarak Microsoft, E3 2019’a katılacak ve Playstation’ın yokluğunda birçok duyuru gerçekleştirecek. 

Sizler, satışa sunulsa böyle bir konsolu satın alır mıydınız?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler