Cumartesi, Nisan 20, 2024

Disney Plus Yol Haritasını Çizdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Netflix’e rakip olarak duyurusu gerçekleştirilen çevrim içi akış platformu Disney Plus, yaklaşan ABD lansmanı öncesi yol haritasını paylaştı.

Son dönemde sayısı gittikçe artan çevrim içi yayın ve içerik platformlarına bir yeni isim daha eklendi. Sinema tarihinde birbirinden güzel filmler bırakan, kendi bünyesinde farklı film ve dizilerin yapımcılığını üstlenen Disney, Disney Plus ile bu alanda rekabeti kızıştıracak. 12 Kasım’da ABD’de kullanılabilir olacak olan Disney Plus, resmi lansman öncesi yol haritasını takipçilerle paylaştı.

Fox, Marvel ve National Geographic, Disney Plus’ta Birleşiyor

Disney’in yeni platformunda en dikkat çekici şey; Fox, Marvel Studios ve National Geographic gibi dev markaların bulunması. Bu noktada bir hayli güçlü olacak olan Disney, en büyük rakibi Netflix’e karşı büyük avantaj elde ediyor.

Disney Plus hizmeti 12 Kasım’da ABD’de hizmete başlayacak. Bunun öncesinde güçlü bir lansman yapacağı planlanan platform, 2021 yılına kadar tüm dünyada hizmet vermeye çalışacak. Hizmetin fiyatlandırma politikasında da Netflix ile yarışır bir profil görünüyor. Bu noktada üyelerinden aylık 6,99 Dolar talep edecek olan hizmet, yıllık üyelik ile bu ücreti 69,99 Dolar seviyesinde tutacak.

Disney Plus Yol Haritasını Çizdi

Elbette fiyatlandırma şu an için etkileyici görünse de, hizmetin gelişimi ile birlikte fiyat politikasında da değişimler gözlenebilecek. Yine de çevrimdışı indirme, 4K HDR desteği, platformun varsayılan desteklerinden olacak. İçerik noktasında ise platform, 7500’den fazla dizi ve 500’den fazla film ve belgesel sunacak. Platforma özel içerik olarak ise yeni bir Star Wars: Klon Savaşları ve Mandaloryalı dizileri sunulacak.

Son olarak Disney Plus, hem Playstation 4 hem de Roku cihazlarında erişim sunacak. Diğer platformlara olan desteğin de artması bekleniyor. Hizmetin İngiltere ve Avrupa ülkelerine ne zaman geleceği ise belirsiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler