Cuma, Mart 29, 2024

Söylentilere Göre AMD, E3’te Navi Ekran Kartlarını Piyasaya Sunacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimi hafta AMD’nin yeni işlemcileri hakkında sizlere bilinen tüm detayları buradaki haberimizde aktarmıştık. Şimdi ise oraya çıkan söylentilere göre AMD, E3 fuarında yeni Navi ekran kartlarını piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz haftalarda Computex 2019’u tamamlayan teknoloji dünyasında gözler, AMD’nin üzerindeydi. NVIDIA’nın RTX serisine karşı nasıl bir hamle yapacağı merak edilen firma, ne yazık ki bu fuarda herhangi bir şey sunmamıştı. İddialara göre AMD, Computex 2019 ile es geçtiği duyurularını, E3 2019’da paylaşacak.

RTX 2080 ile Kafa Kafaya Performans

Bu yıl gerçekleşecek olan E3 oyun fuarı, 12-14 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’da gerçekleşecek. Etkinlik yaklaşırken, TweakTown imzalı bir söylentiye göre AMD, etkinlikte yeni ekran kartlarını tanıtacak. Bu noktada yeni ekran kartlarının tam içeriği bilinmese de Navi mimarili RX Vega 64 ekran kartının duyurulacağı bildiriliyor.

Söylentilere Göre AMD E3 te Navi Ekran Kartlarını Piyasaya Sunacak

Söylentilere göre duyurusu gerçekleşecek olan RX Vega 64, NVIDIA’nın RTX 2080 kartı ile kafa kafaya bir performans sunacağı bildiriliyor. Bu noktada RTX 2080 Ti, yine üst seviyede rakipsiz olacak. Ancak AMD, yeni kartı ile üst segmentte de yeni bir alternatif yaratacak. Özellikle kartın uygun fiyatlı sunulması, birçok kullanıcıyı AMD tarafına çekebilir zira RTX kartlar çok pahalı.

Yeni Navi ekran kartlarının lansmanı için 7 Temmuz işaret ediliyor. AMD’nin TSMC tabanlı 7nm üretim sürecinin kullanılacağı bilinen ekran kartları, bilindiği gibi hem Sony hem de Microsoft oyun konsollarında kullanılacak. Bu açıdan da AAA oyunlarda iyi bir güç gösterecek olan AMD, ekran kartı rekabetinde avantaj yakalayabilir.

Navi kartlara ilişkin net bilgiler bilinmese de söylentiler önümüzdeki etkinliklerde yeni kartları görebileceğimizi gösteriyor. Kartların DXR ya da Ray Tracing benzeri bir teknoloji sunup sunmayacağı ise hala daha belirsiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler