Perşembe, Nisan 25, 2024

DJI’dan Yeni Inspire 2 Drone

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin menşeili olan DJI firması üretmiş olduğu profesyonel dronelar ile sektörde adından sıkça söz ettiriyor. Şimdi de film yapımcılarına özel DJI Inspire 2 üretildi. Hatta ilk dün yaptıkları mailing ile haberim olan bu drone’un videosunu izleyince şaşkınlığımı gizleyemedim.

DJI Inspire 2 Neler Sunuyor ?

Inspire 2‘de dikkatimi çeken şöyle bir özellik var; adamlar normal 4K kamerayı aşarak çift kamera yerleştirmişler. İlk modele göre çok çok üst bir segmentte geldiğini söyleyebilirim. Aynı zamanda magnezyum alaşımlı gövdesi yine bizi şaşırtmazken, “keşke benim olsa” dediğim modellerden birisi olmaya aday.

Tabii ki bu profesyonel drone’lar günümüzde zevk için alayım uçurayım tarzında modeller değiller. Bu drone’ları film yapımcıları, reklam çekimleri, kısa introlar ve benzeri amaçlarda tercih eden prodüksiyon şirketlerine uygun.

dji-inspire-2
DJI Inspire 2‘nin teknik taraflarına değinecek olursak eski modelde maksimum 80 km hıza ulaşabildiğimiz gibi, Inspire 2‘de 107 kilometre hıza çıkabiliyoruz. Bir diğer önemli detay ise bataryasının arttırılmış olması. Önceki modelde 17 dakika uçuş süresi bulunurken, bu modelde 27 dakika havada çekim yapabiliyoruz. Açıkçası hız ve batarya bir drone için her şey olduğunu ele alırsak, müthiş bir model ortaya çıkmış diyebiliriz.

Çekim yaparken 3 eksenli gimbal hareket halinde profesyonel çekimler yapabiliyor. Yani siz drone’a hızlı bir ivme kazandırdığınızda gimbal oynamadığı için müthiş çekimler ortaya çıkıyor. DJI tarafından üretilen ilk çift kameralı drone olan Inspire 2, CineCore 2.0 adı verilen görüntü işleme sistemini kullanıyor. Bu sistem de 5.2 K‘ya kadar görüntü kalitesi sunuyor. Artık 4K’yı geçtik dikkat ederseniz.

dji-inspire-2-cinecore
microSD’den SSD’ye Geçiş

Format bazında ise CinemaDNG RAW ve Apple ProRes kayıtları gerçekleştiriliyor. Drone bu kayıtları peki nereye kaydediyor dersiniz ? Önceden microSD bulunan bu tip drone’larda artık SSD’ye geçilmiş durumda. Bünyesinde yer alan SSD sayesinde 1 TB’a kadar kayıt yapabilmek mümkün. Eğer DJI Inspire 2‘yi kafayı taktıysanız öncelikle “uçuş sertifikası” almanız, ardından Zenmuse X4S veya X5S kamera tipinden birisini seçmeniz gerekiyor.

3.2 kilogram ağırlığa sahip olan Inspire 2, 30 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. Son olarak 1080p kalitede canlı yayın yapabilen bu drone’un 7 kilometrelik menzili bulunduğunu da ekleyelim. DJI Inspire 2‘yi satın almak isterseniz 2.999 dolar ödemek gerekiyor. Bu fiyata kontrol cihazı da dahil.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. İyi günler,
    İş için kullandığımız inspire 2 modelinde ayakları yukarı kaldırıp indirmek için kullandıkları motor yandı. Sanırım bu modelin en büyük kronik sıkıntısı bu. Garanti kapsamında değiştirilmedi ve bu yüzden sıkıntılar yaşadık. Diğer açılardan memnun kaldığımız bir ürün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler