Cuma, Nisan 19, 2024

Dolby’den Akıllı Telefonlar İçin Stütyo Kalitesinde Kayıt Yapan Uygulama

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ses çözümlerinde en iyi ürünleri tüketiciyle buluşturan Dolby, daha önce hiç girmediği mobil alana profesyonel deneyim sunan ses kaydedicisi ile giriş yapıyor. 

Ortaya çıkan bilgilere göre Dolby, 234 kod adlı bir uygulamayı sessiz sedasız test ediyor. Uygulama bir web sitesi aracılığı ile kullanılıyor ve kullanıcılara çok daha kaliteli ses kaydı imkanı sunuyor. Kaydedilen sesin arka plan sesini iptal edebilen uygulama daha sonra Amped, Thump ve Bright gibi adlar verilmiş ön ayarlar ile kayıtları daha profesyonel hale getiriyor.

dolby den stüdyo kalitesinde ses kaydı yapan uygulama 1

Kullanımı son derece basit olan uygulama, tek bir kayıt düğmesi ile işini hallediyor. Öncelikle odanın ses seviyesini kaydeden uygulama daha sonra gerçek kayda başlıyor ve yukarıda saydığımız çeşitli özelleştirmeler ile birlikte sesi olabildiği derecede iyi hale getiriyor. Kaydedilen sesler ise yine Dolby ya da SoundCloud üzerinden paylaşılabiliyor.

Uygulama bir süre teste açık tutulduktan sonra yeninden kullanımdan kaldırılmış ancak çeşitli web sitelerinde uygulamanın kurulum dosyaları mevcut. Bu bağlamda Dolby, muhtemelen 234 kod adlı uygulaması üzerinde çalışmalarını kapalı olarak devam ettirecek. Uygulama yayınlanırsa da yüksek ihtimal ücretli olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler