Cuma, Nisan 19, 2024

Donald Trump, Twitch’ten Banlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

29 Haziran 2020 tarihinde Twitch, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump‘ın, platformdaki hesabını “nefret dolu davranış” kurallarını ihlal etme nedeni ile geçici olarak askıya aldığını resmi olarak paylaştı.

Bir Twitch temsilcisi (Business Insider aracılığıyla) “Twitch’te nefret dolu davranışa izin verilmiyor” dedi. “Politikalarımız doğrultusunda Başkan Trump’ın kanalı, akışta yapılan yorumlar için Twitch’ten geçici olarak askıya alındı ve rahatsız edici içerik kaldırıldı.” dedi.

Business Insider’ın da bildirdiği gibi, Twitch ayrıca Trump’ın kampanya konuşmalarından iki “rahatsız edici davranış” örneği verdi; bunlardan ilki 2015’teki mitingden geliyor:

“Meksika halkını gönderdiğinde, ellerinden gelenin en iyisini göndermiyorlar” dedi. “Seni göndermiyorlar. Seni göndermiyorlar. Çok fazla sorunu olan insanları gönderiyorlar ve bu sorunları bizimle getiriyorlar. Uyuşturucu getiriyorlar. Suç getiriyorlar. Onlar tecavüzcü. Bazılarının iyi insanlar olduğunu düşünüyorum. ”

Donald Trump – 2015

Şirket hiçbir kötü davranışa tolerans vermiyor

Twitch’in Nefret Dolu Davranışları ve Taciz politikaları oldukça açıktır ve şirket “nefreti veya tacizi herhangi bir şekilde cesaretlendiren veya teşvik eden davranışları tolere etmediğini” belirtmektedir. “Cehalet, nefret veya tacizle sonuçlanan davranış için kabul edilebilir bir mazeret değildir. ” diyor Twitch.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler