Cuma, Nisan 19, 2024

Doom Eternal’ı 1000 FPS’de çalıştırabilirsiniz, sisteminiz yeterliyse tabii

Paylaş

silkroad gaminggentr

Doom Eternal‘da, Doom Slayer sadece şeytanları parçalamakla kalmayacak, aynı zamanda FPS sınırlarını da darma duman edecek. Yeni optimize edilmiş bir motorla, id Software, saniyede 1000 kare hızına çıkabildi.

maxresdefaultid Software öncü motor programcısı Billy Khan, kimliğin ayırt edici motorunun en son sürümü olan id Tech 7‘ye odaklanarak Doom Eternal‘ın geliştirdiği teknolojinin bir kısmını değiştirdi.

Esasen id Tech 7, ekibin id Tech 6 ile mümkün olmayan bir şekilde oyunu en üst düzeye çıkarmasına izin verdi.

“Eğer donanımınız iyiyse, saniyede 1000 kare ile oynayabilirsiniz, elimizdeki maksimum değer budur” diyor Khan. Gerçekten üst sınır yok. Yalnızca test etmek için yerel olarak oluşturduğumuz bazı donanımlara sahiptik ve saniyede 400 kare hızında sahnelerimiz elde ettik.

Bunun sadece şimdi etkileyici kılmakla kalmayacağını, gelecek yılların geleceğini de kanıtladığını ekliyor: “Bu oyunun ilerlemesi uzun yıllar dayanacak ve size bu donanımdan faydalanmak için gerçekten inanılmaz fırsatlar sunacak.

ID Software‘in Doom Eternal‘ın sunabileceğinden emin olduğu bir sır değildi. Richard Scott-Jones’un parlayan önizlemesinde bahsettiği gibi, stüdyo direktörü Marty Stratton, bunun şimdiye kadar yapılmış en iyi oyun kimliği olduğunu söylüyor.

Kuşkusuz bu teknoloji, yakın zamanda onu daha fotogerçekçi hale getiren bir ışın izleme moduna sahip olan Doom 2016 modelcilerine ilham verecek. Şeytan parçalama söz konusu olduğunda asla çok fazla detay vermeyin.

doom eternal screenshot 07 ps4 en 19feb20 1582112873276

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler