Perşembe, Nisan 25, 2024

Drift Yapan Mustang GT Alevler İçerisinde Kaldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Drift yapan bir Mustang bir anda alevlere büründü. Araç müdahale edilmesine fırsat vermeden kül oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir etklinlikte drift yapan Mustang GT bir anda dumanlara büründü. Daha sonra alev alan araç itfaiye gelene kadar kül oldu. Aracın sürücüsü ve etrafındakiler müdahale etmeye çalışsada pek mümkün olmadı.

Drift yapmak hemen her gencin isteğidir. Ancak bu aslında bir spordur. Hemde oldukça pahalı bir spor. Dünyanın en pahalı sporlarından birisi olan driftin pahalı olmasının nedeni bu özelliklerde araçların üretilemesinin zahmetli olması. Üretildikten sonrada masrafları bitmiyor tabi.

Ancak insanlar bu işin hemen her arabayla yapılabilineceğini düşünerek pervasızca davranışlar yapıyor. Videodaki arkadaşta bu pervasızlardan birisi. Altında Mustang gibi güçlü bir araç olarak şoför aracını ıslak zemin üzerinde kaydırıyor.

mustang3

Aslında bakacak olursak bu işlem bu koşullarda aracı daha az zorlar. Zeminin ıslak olması aracın kaymasını kolaylaştıracağı için araç daha az eforla lastiklerini kaydırabiliyor. Mustang gibi bir araçta devasa bir motor olduğunuda göz önünde bulundurursak ortamda hiç sıkıntı yokmuş gibi duruyor.

Yine orada yapılan işlem direksiyonu çevirip gaza basmak. Yani drift bile denilemez. Ancak aracın motorundan çıkan ses motorun ne kadar zorlandırdığını açıklıyor. Ancak şoförlüğü aracı kaydırmak sanan sürücü motordan gelen sesin anlamından dahi habersiz drifte devam ediyor.

mustang2

Durmasının hemen ardından kaputun altını saran dumanlar aracın hararetinin en üst seviyeye çıktığını gösteriyor. Daha sonrasında aracın altından başlayan ateşler aracı bir anda sarıyor. Bu esnada çevredekiler ise su şişesindeki 0.5L’lik suları araca boşaltıyor. Tabi fayda etmiyor ve araç kül oluyor.

Buradan çıkarmamız gereken en büyük sonuç altınızda her ne araç olursa olsun motoru zorlamak her daim aracın sonunu getirir. Bu arkadaşın aracında aniden oluyor ancak başka araçlarda uzun vadede motoru aşırı ölçüde yoracaktır. Çıkarılması gereken dersi tüm sürücülerin öğrenmesi dileğiyle…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler