Perşembe, Nisan 25, 2024

Dropbox’a Google Dokümanlar Desteği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bulut depolama uygulamalarının en büyüklerinden olan Dropbox, geçtiğimiz yıl duyurduğu Google işbirliğini bu yıl neticelendiriyor. Ortaya çıkan yeni bir Dropbox sürümüne Google Dokümanlar desteği geliyor.

Arama devi Google, bilindiği gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Bu noktada Microsoft Office tarzı bir belgelendirme uygulamalarına da sahip olan firma, uygulamalarını Google Dokümanlar adı ile tüm kullanıcılara sunuyor. Google Dokümanlar, içerisinde E-Tablololar, Slaytlar ve Formlar uygulamalarını barındıran bir platform konumunda.

Dropboxa Google Dokümanlar Desteği Geliyor 1

Öte yandan Dropbox uygulaması da, birçok ülkede yoğun şekilde kullanılan çevrimiçi bulut depolama hizmeti konumunda. Bu noktada Google ile birlikte çalışacaklarını geçen yıl duyuran firma, bu yıl bu çalışmanın meyvesini kullanıcılara gösteriyor. Artık Google Dokümanlar, Dropbox içinde geniş bir şekilde kullanılabilecek.

Oluştur, Düzenle, Paylaş.

Dropbox’a eklenen Google Dokümanlar desteği ile birlikte uygulama içerisinde birçok belgeye tam erişim sağlanabilecek. Bu noktada Dropbox, daha önce uygulamasına getirdiği Microsoft Office desteği ile benzer bir deneyim sunuyor. 

Kullanıcılar, Dropbox uygulamasına girdiklerinde diledikleri şekilde yeni bir Google Doküman dosyası oluşturabilecekler. Aynı zamanda oluşturulan tüm dosyalarda da düzenleme yetkisi, kullanıcılara sunulacak.

Dropboxa Google Dokümanlar Desteği Geliyor 2

Dropbox, uygulamaya dosya paylaşımı desteğini de ikili şekilde sunuyor. Bu noktada paylaşmak istenilen dosya, hem Google uzantılı hem de Dropbox uzantılı paylaşılabilecek. Aynı zamanda paylaşılan dosya için düzenleme yetkisi veren başka bir link de paylaşılabilecek.

Dropbox’a gelen Google Dokümanlar desteği henüz tüm kullanıcılara sunulmuyor. İlk etapta Dropbox Business kullanıcılarına Alpha sürüm olarak sunulan uygulama, yakın zamanda tüm platforma yaygınlaştırılacak. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler