Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yeni Oyuncu Serisi: Excalibur G670 Dizüstü Bilgisayarı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun bilgisayarı alanı hızla gelişmeye devam ederken, Türkiye’de faaliyetlerine devam eden yerli marka Excalibur yeni dizüstü oyuncu bilgisayarını duyurdu. Excalibur G670 adında geliştirilen model piyasa satış fiyatı, teknik özellikleri ve tasarım detayları ile birlikte bugün tarafımıza ulaştı.

Excalibur serisini daha önceden duymuş olabilirsiniz. Zira laptop ve masaüstü modellerinde pek çok çeşit üretildi. Piyasada şuanda uygun fiyatlı fiyat/performans dediğimiz modelleri de mevcut, üst segmente hitap eden modellerde. Peki yeni Excalibur G670 neler vaat ediyor gelin birlikte yakından göz atalım.

Yeni Excalibur G670 Tasarım Detayları

Fırçalanmış alüminyum yüzeyi ile birlikte gelen laptop, arka panelinde Excalibur logosu ve yazısının yanı sıra, sağ ve sol tarafında da mavi LED şerit aydınlatması içeriyor. Ön paneline baktığımızda RGB aydınlatmalı klavyesi, yine Excalibur ibareli ekranı göze çarpıyor.

Ürün henüz test etmemiz için tarafımıza ulaşamadı ama ekran çerçeve oranı bize biraz kalın geldi. Açıkçası performansı ile birlikte ekranın sunduğu akıcılığı da merak etmiyor değilim. Zira hareketli oyunlardan olan Anhtem gibi veya CS Go gibi oyunlarda görmekte fayda var.

excalibur G670 3

Performans

Ürünün ilk çıkış noktasında parlamaz ekran olarak bilinen Anti-Glare mevcut. Yani oyun oynarken sağdan, soldan veya düz bir şekilde gelecek herhangi yansımalara karşı geliştirilmiş. Bu sayede yansımayan ekran daha net görüntüler elde etmemizi sağlayacaktır.

Öte yandan Casper tarafından belirtilen net bir özellik var. O da “yere düşen bir iğnenin sesini bile kaçırmayacak duyarlıktaki ses sistemi” açıkçası bu cümle gerçekten çok iddialı. Test ederken mutlaka değineceğimiz detaylardan diyebilirim.

Excalibur G670 laptopun içerisinde 8.nesil Intel Core i7 8750H altı çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Güncel işlemci ile birlikte 4.10 GHz hızlarına çıkabilmeniz mümkün. Böylece eski nesil i7 7700HQ’ya göre %30 daha yüksek performans alabiliyorsunuz.

excalibur G670 1

Gelelim en can alıcı nokta olan ekran kartı kısmına. Burada Excalibur G670 bizlere NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 bellek kartı sunuyor. Açıkçası bu modelde tek bir ekran kartlı seri mi olacak bilmiyorum ama, bir GTX 1060’da iyi gidecektir.

Depolama tarafına göz attığımızda ise cihazda 1 TB HDD ve 240 GB SSD bulunuyor. Açıkçası bu depolama alanı bir laptop modeli için oldukça ideal. Bizim sizlere bu tip konulardaki en iyi tavsiyemiz, en çok oynadığınız oyunları SSD içerisine kurmanız ve Windows’u da yine SSD içerisinde çalıştırmanızdır.

Geriye kalan HDD’deki depolama alanını da diğer video, oyun, fotoğraf ve arşivleriniz için tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem daha iyi performans hem de daha etkili bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.

excalibur G670 2

Ekran Özellikleri

15.6 inç boyutundaki Excalibur G670 Full HD bir çözünürlük ile geliyor. Aynı zamanda IPS panel özelliği sayesinde 178 dereceye kadar net görüntüler yakalamanızı sağlıyor. Böylece ekrana birden fazla bakabilecek kişilere de aynı görüntüyü sunabilmek mümkün.

Açıkçası yeni Excalibur G670 oyuncu laptopu tasarımı ve teknik detayları ile güçlü bir makine. Piyasa satış fiyatı konusu net olamakla birlikte 6.000 TL civarı olacağı belirtiliyor. Ürünün video incelemesini yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

excalibur G670 6

excalibur G670 7

 

Excalibur G670 İncelemesi

 

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler