Cuma, Nisan 26, 2024

Uber Türkiye’den Çekiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünyada özel araç sahiplerine taksicilik yapma imkanı sunarak yolculuk hizmeti veren Uber’in, Türkiye’de yürüttüğü faaliyetleri sonlandırma kararı aldığı iddia edildi. Üye sürücülere gönderilen mesajlara göre Uber Türkiye’den çekiliyor.

Gerek yurt dışında gerekse de ülkemizde ciddi bir müşteri barındıran ve hem konforlu hem de ekonomik taksi taşımacılığı hizmeti sunan Uber, uzun süren mücadeleden sonra beyaz bayrağı çekmiş görünüyor. Ülkemizdeki hizmetlerini sonlandıracağı bildirilen Uber’in sarı taksiciler ile yaşadığı olumsuz durumlardan dolayı çekilme kararı aldığı iddia ediliyor.

Sürücülere ve Yolculara Güvenli Hizmet Sunulamıyor

Uber’in üye sürücülere gönderdiği mesajlar ile ortaya çıkan çekilme kararının sebebi olarak, hem sürücülere hem de müşterilere güvenli hizmetin sunulamaması gösteriliyor. Bu noktada sürücülere finansal destek sağlayamayacağını bildiren şirket, tüm sürücülerle özel olarak görüşecek.

Uber Türkiyeden Çekiliyor 2

Güvenli hizmet sunulamamasının sebebi ise artan sarı taksi saldırıları. Uber’in ülkemizde faaliyete girmesi ile birlikte özellikle havaalanlarında ülkemize giriş yapan turistler, yurt dışında kullandıkları Uber’i kullanarak şehir içi ulaşım sağlıyorlardı. Bu noktada sarı taksileri müşteri kaybettiğini iddia eden sarı taksi sürücüleri, gerek Uber sürücülerine gerekse de Uber yolcularına yüksek seviyede şiddet uygulamıştı.

Anlaşılan o ki Uber, artan şiddet olaylarını önleyemeyeceğini görerek ülkemizden çekilme kararı almış görünüyor. Esasen Uber, bizlerin de severek kullandığı etkili bir uygulamaydı. İddalar doğrusya hizmetin bu şekilde ülkemizden çekilmesi son derece üzücü. 

Şu an Uber tarafında konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor ancak ilerleyen saat ve günlerde resmi açıklama yayınlanacaktır. Siz Uber’in ülkemizden çekilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Güncelleme: Uber açıklama yayınladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler