Salı, Nisan 23, 2024

Uber Çekilme İddaları ile İlgili Açıklama Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün sizlere Uber’in Türkiye’den çekileceği iddia edilen bir haberi paylaşmıştık. Habere göre Türkiye’den çekileceği iddia edilen Uber, resmi bir açıklama yayınlayarak durum hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye operasyonları hakkında açıklama yapan Uber, ülkemizde gerçekleştirilen Uber hizmetlerinde küçülmeye gidecek. Buna göre ülkeden çekilme iddiasının gerçek olmadığını bildiren firma, hizmet noktasında değişikliğe gidiyor.

Uber XL Hizmeti Sonlandırılıyor

Yapılan açıklamaya göre Uber, her ne kadar ülkeden çekilmiyor olsa da, hizmet kapsamında önemli bir ürün olan Uber XL uygulamasını küçültüyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz.

Yapılan açıklama ile birlikte önümüzdeki dönemde Uber XL araçlarının sayılarında ciddi oranda azalma göreceğiz. Son dönemde sarı taksiciler ile gerçekleşen tartışma ve kavgalar, Uber XL araçlarını saldırı noktası haline getirmişti.

Uber Çekilme İddaları iile İlgili Açıklama Yayınladı 1

Öte yandan vergi konusuna da değinen Uber, Türk vergi kanunlarına uygun şekilde hizmet verdiklerini ve faturalandırmanın e-fatura üzerinden yapıldığını belirtti. Bununla birlikte KDV’nin de doğrudan kurumlara ödendiğini kaydeden firma, vergi noktasında herhangi bir eksiklik ya da usulsüzlüğün olmadığını beyan ediyor.

Konu ile ilgili olarak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler