Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen Pro İşlemcileri ile Dizüstü Piyasasına Giriş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ryzen serisi işlemciler ile bilgisayar dünyasına güçlü bir giriş yapan AMD, yakaladığı başarılı grafiği dizüstü bilgisayarlarda da sürdürmek istiyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre AMD, Vega grafikleri ile güçlendirdiği Ryzen Pro işlemcileri dizüstü bilgisayarlara getiriyor.

Dizüstü bilgisayarlarda AMD, esasen ikinci nesil Ryzen işlemcilerini kullanmış ve bu noktada günlük kullanımı amaçlayan kullanıcıları bir hayli memnun etmişti. Şimdi ise AMD, profesyonel kullanıcıları kendisine çekecek olan Pro adlı yeni nesil mobil işlemcileri piyasaya sürecek.

Dört Çekirdekli 3D Modelleme İşlemcileri

Ortaya çıkan bilgilere göre AMD, yeni Pro serisinde 3 farklı işlemci kullancak. Dört çekirdekli yapıya sahip olacak olan işlemciler, 12 nanometrelik tasarıma sahip olacaklar ve Vega grafik çekirdekleri ile desteklenecekler. Ryzen 3 Pro 3300U, Ryzen 5 Pro 3500U ve Ryzen 7 Pro 3700U isimleri ile gelen yeni işlemciler ayrıca güvenlik işlemcilerine de sahip olacaklar.

AMD Ryzen Pro İşlemcileri ile Dizüstü Piyasasına Giriş Yapıyor

Yeni işlemcilerin sunacağı performansa bakacak olursak her model için farklı frekans ve GPU çekirdek değeri görülüyor. Bu noktada serinin en düşük sürümü Ryzen 3 Pro 3300U, 2.1GHz temel, 3.5GHz Turbo hıza sahip olurken 6 çekirdekli Vega GPU barındırıyor. Serinin en yüksek modeli olan Ryzen 7 3700U ise 2.3GHz temel, 4GHz Turbo hıza sahip olacak ve 10 çekirdekli Vega GPU taşıyacak.

Beklenildiği gibi yeni işlemcilerin, Intel işlemcilerden daha yüksek performans sunacağı iddia ediliyor. Ryzen 7 Pro’nun medya oluşturma ve günlük ofis işleri için yakaladığı performans değerinin, eş değer Intel Core i7 işlemciye göre %14 daha yüksek olduğu belirtiliyor. Elbette resmi test sonuçlarının ne olduğu henüz belli değil.

Yeni Ryzen Pro işlemciler, Haziran ayından itibaren HP, Lenovo marka dizüstülerde kullanıcılara sunulacak. Diğer dizüstü PC üreticilerinin de bu işlemcileri kullanacağı bilinirken net bir tarih verilmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler