Cumartesi, Nisan 27, 2024

Honda Türkiye’deki Fabrikasını Kapatma Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda, geçtiğimiz Şubat ayında 2021 yılında Civic Sedan modelinin üretilmesinin ardından ülkemizdeki faaliyetlerini durduracağını açıklamıştı. Fabrikanın akıbeti ise belli değildi ancak bugün ortaya çıkan bilgilerle beraber firmanın, Kocaeli’de bulunan fabrikayıda kapatıp Türkiye’deki otomobil üretim faaliyetlerini durduracağı öğrenildi.

1997 yılından beri ülkemizde faaliyet gösteren firmanın bünyesinde 1100 çalışanı bulunuyordu. Ayrıca Honda yaptığı açıklamada motorsiklet operasyonlarının bu karardan etkilenmeyeceğini ve Türkiye’deki araçların satış ve dağıtımı ile ilgili faaliyetler fabrikanın kapanmasının ardından da devam edecek.

1442376417 Honda BRC 3

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura yaptığı açıklamada ; “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu Honda’nın birincil önceliğidir. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız. Bu kararın sonuçlarını çalışanlarımız, bayilerimiz ve paydaşlarımızla yakın işbirliği içinde değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler