Perşembe, Nisan 25, 2024

DualShock 5 Kontrol Cihazının Tasarımı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Konsol yarışlarını yeni bir düzeye taşıyacak olan Sony PlayStation 5 oyun konsolları için geri sayım hızlandı. 2020 yılında satışa sunulması beklenen konsollar için hemen hemen her gün yeni bir detay paylaşılıyor.

Son olarak konsolların kontrolcüsü olacak olan DualShock 5 için detaylar ortaya çıktı. Japonya Patent Ofisi’ne yapılan başvuru sonrasında ortaya çıkan görseller, DualShock 5 kontrol cihazının tasarımını da ortaya koymuş oldu.

DualShock 5 tasarımında büyük değişiklikler beklemeyin!

Patent görselleri paylaşıldıktan sonra, yeni kontrolcünün tasarımına ilişkin detayları öğrenmiş olduk. Görsellere baktığımız zaman, tasarımın büyük ölçüde değişmeyeceğini görüyoruz. Yine tam orta kısımda dokunmatik yüzeyin yerini koruyacağı görülüyor. Analogların biraz daha küçüldüğünü görüyoruz. Ayrıca ışık çubuğunun da kaldırıldığı dikkat çekiyor. Bunun dışında bir USB bağlantı noktasının yer aldığını da belirtelim.

DualShock 5

Genel olarak tüm tasarımda en çok dikkat çeken kısmında ise tetik bölümleri olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki tetik kısımlarının daha geniş olduğu görülüyor. Daha önce paylaşılan patent görsellerinde tetik tuşlarına dokunsal geri bildirim teknolojisinin ekleneceğini ortaya çıkmıştı.

Sony tarafından yapılan açıklamalarda da bunun ipuçları ortaya çıkmıştı. Yeni patent görsellerinde de tetik kısımlarının büyük olması, tüm bu iddiaları güçlendirmekte. Bunların dışında DualShock 5 tasarımında çok büyük bir değişiklik yok. Tuş dizilimlerinde herhangi bir farklılık olmadığını görmekteyiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler