Cuma, Nisan 19, 2024

Dudak Uçuklatan Sistem Gereksinimleri İle Crytek’in Yeni Oyunu Hunt: Showdown!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknolojinin ilerlemesi ve oyun kültürünün daha geniş kitlelere hitap etmeye başlamasıyla, her geçen gün daha iyi yapımlarla karşılaşıyoruz. Tabi bu yapımlar; getirdikleri yüksek grafik kalitesi ve yeniliklerle birlikte, ancak güncel teknolojiyle donanmış olan platformlarda verimli bir şekilde çalışabiliyor. İşte bu noktada Crytek‘in yeni oyunu Hunt: Showdown, adeta dudak uçuklatan sistem gereksinimleri ile oyuncu kitlesini fazlasıyla endişelendiriyor. 

Yüksek Grafik=Yüksek Sistem Gereksinimi

Bundan yaklaşık 10-15 sene öncesine gidelim sevgili hocalar. O zamanlar bazılarımız, ailesine türlü bahaneler uydurarak yeni bir bilgisayar sahibi oldu. Kimilerimiz ise, alın teriyle kazandığı parayı dişinden tırnağından arttırarak hayalindeki bilgisayarı satın aldı. O vakitlerde bir bilgisayar satın aldığımızda, pek çok oyunu kuşku duymadan bilgisayarımıza yükleyip keyifle oynamaya başlayabiliyorduk. En kötü ihtimal; yeni bir ekran kartı satın alıp yolumuza devam edebiliyorduk.

Fakat o günlerden bu güne, teknoloji öyle hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı ki; 2-3 yıl önce satın aldığımız bilgisayar, bizlere eskidiğini hissettirir oldu. Tabii ki bu konuda bizim gibiler için en önemli karar verme noktası da, yeni çıkan oyunların sistem gereksinimleri… 

Dudak Uçuklatan Sistem Gereksinimi İle Crytekin Yeni Oyunu HuntShowdown İÇERİK PNG min

Her yeni oyunda, daha iyi grafiklere ve mekaniklere şahit olduk. Tabi bu da; daha iyi teknolojiyle üretilmiş bir oyunun, daha iyi bir teknolojiye sahip bilgisayarlar ve platformlar demekti. Oyunlarda ihtiyaç duyulan sistem gereksinimlerinin hat safhaya ulaştığı son günlerde; Crysis serisinden tanıdığımız ve CryEngine motorunun sahibi Crytek şirketi, yeni geliştirdiği korku oyunu Hunt: Showdown ile bilgisayarlarımıza aslında o kadar da güvenemeyeceğimizi düşündürdü.

12 GB Ram ve GTX 970 Öneriliyor

İlk Crysis oyunuyla da bizlere dudak ısırtan şirket, o zaman da pek çok oyuncunun sisteminde verimli bir oyun deneyimi yaşatamamıştı. O grafiklerine hayran kaldığımız oyunu oynayabilmek için birçok kişi, yeni bir sistem satın alma yoluna gitmişti. Yeni oyun olan Hunt: Showdown‘da da yüksek grafik kalitesini bizlere sunan Crytek; yeni oyunun optimizasyonu konusunda sıkıntılar çekmiş olmalı ki, açıkladığı sistem gereksinimleri resmen dudak uçuklatıyor. 

Dudak Uçuklatan Sistem Gereksinimi İle Crytekin Yeni Oyunu Hunt Showdown İÇERİK 2 PNG min

İşlemci kanadında 6. nesil Intel Core i5‘in önerildiği oyun için şirket, RAM konusunda da 12 GB‘ı uygun görüyor. Ekran kartı tarafına geldiğimizde ise GTX 970‘in önerildiği oyunda pek çoğumuzun sistemi can çekişeceğe benziyor. Oyun için önerilen işletim sistemi ise, Windows 10(64 Bit) olarak seçilmiş durumda. Özellikle dolar kurunun hat safhaya ulaştığı ve donanım stoklarında büyük sıkıntıların çekildiği bu dönemde, Hunt: Showdown‘ı ağız tadıyla oynamak isteyen oyuncuların yüksek bütçeyle hazırlanmış bir bilgisayara ihtiyacının olduğunu söylememiz gerekiyor. 

 

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler