Cuma, Nisan 19, 2024

PUBG Çöl Haritası Oyunculardan Gelen Bildirimler ile Düzeltilmeye Başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PUBG çöl haritası ile tanıştıktan sonra Beta sürecini tamamen bitirmiş olup, artık oyun severlerin karşısına tam sürümü ile çıktı. Ancak çöl haritasının oyuna gelmesi ile birlikte yeni sorunların kapısı da aralanmış oldu. PUBG Test Server‘da oyunculardan gelen bildirimler üzerine düzeltmeler yapılmış olsa da, BlueHole yeni haritayı bir türlü tam anlamı ile oturtamadı. Şimdi ise firma çöl haritasını düzeltmek için yaptığı çalışmaların detayları ortaya çıktı.

Buglar ile Savaşıyoruz

Yeni haritada ne yazık ki çok fazla hata ve Bug bulunuyor. Oyun severler çöl haritasına zaten alışamadığı gibi, buralarda da hatalar ile karşılaşınca çılgına dönüyorlar. Adamlar paranın adını değiştirecek kadar büyük bir kazanç elde ettiler ama ne yazık ki hatasıza yakın bir oyun konsepti hala sunamadılar. Sonradan gelen güncelleme dalgası ile birlikte PUBG‘de çok fazla siyah ekranda takılma hatası alınmaya başlanmıştı.

Bunu şimdilik gidermiş gibi görünseler de, paraşütle atlarken ipi kesememe, arabayla giderken aracın birden patlaması, motorların yerin dibine girmesi, araba sürerken birden başka bir alandaymış gibi görünmek gibi daha sayılabilecek bir sürü bugdan bahsediyoruz.

pubg guncelleme hatalar 005

Son Güncellemede Neler Oldu?

Hatırlarsanız PUBG daha 4-5 gün önce ortalama 4.5 GB değerinde büyük bir güncelleme aldı. Herkes bir şeylerin değiştiğini düşünse de, oyunda pek bir değişiklik olmadığını görünce ‘lan neyin 4 GB’lık güncellemesi bu şimdi?’ dedi haklı olarak. Ancak burada firma haritaya daha fazla araba ve bina ekledi. Tüm haritanın nişan deneyimini iyileştirmek için daha fazla detayı aktif etti. Yeni çizilen yollar sayesinde kolay hareket edebilme ve ulaşabilme imkanı tanındı.

Ancak tüm bunlar oyuna gelirken, insanlar loot sorunu yaşamaya başladılar. Çünkü tüm haritanın tüm evlerinde bulunan lootlar eşit olarak dağıtılmadığı için kimi evde ‘hiç bir şey‘ çıkmıyor. Hal böyle olunca lootların arttırılması için de firmaya tweet yağmuru tutuluyor.

pubg guncelleme hatalar 003

Anti-Cheat Özelliği Geldi

Bu özellik sayesinde BlueHole oyuncular hakkında çok kolay veri toplayabiliyor. Hatırlarsanız PUBG’de dalga dalga gelen hack ve hile kavramından sonra yüz binlerce kişi oyundan banlanmıştı. Şimdi ise Anti-Cheat özelliğini kullanarak oyuncular raporlanıyor ve hile kullandıysa kısa süre içerisinde hesabı kalıcı olarak oyundan uzaklaştırılıyor. Aslında bu duruma bir nevi Anti Hile diyebiliriz.

pubg guncelleme hatalar 006

Geliştirmeler

  • Mimar Geliştirmeleri

Oyun içerisindeki deneyimi daha kolay arttırabilmek için harita boyunca daha fazla bina ve loot alanı eklendi.

Daha kolay sürüş gerçekleştirebilmek için araç navigasyonu yerine daha fazla arazi yolları eklendi ve yollar çizilerek belirgin hale getirildi.

Loot dengelemesi için belirli alanların swan seviyeleri yükseltildi. (Bundan sonra bazı alanlar daha iyi ganimetler üretecek.)

Yeniden oynatma sistemi güncellendi ve geçmiş oynatma dosyaları artık ulaşılamıyor.

pubg guncelleme hatalar 002

  • Hata Düzeltmeleri

Oyuncuların suyun altında yaşadığı ani ölüm ve sıkışma sorunu düzeltildi.

Karakterlerin haritanın belli alanlarında sıkışıp kalma sorunu düzeltildi.

Bazı binaların duvarlarında dokuların düzgün görüntülemediği sorunu düzeltildi.

Patron’un yakınındaki bazı binaların yüklenmeme sorunu düzeltildi.

Eğer hala PUBG‘de yaşadığınız Bug veya hatalar varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Şuanda zaten biz de oyun içerisinde çok fazla hata ile karşılaşıyoruz. Bunları tek tek not alarak BlueHole‘a bildiriyoruz. Çorbada bizim de biraz katkımız olsun değil mi?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler