Perşembe, Mart 28, 2024

Dünya Dışı Yaşam İçin En İyi Yer: Enceladus

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA’nın (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi) Satürn keşif aracı Cassini‘nin topladığı verilere göre, Satürn’ün uydularından buzla kaplı Enceladus‘un yüzeyindeki çatlaklardan kompleks karbon bazlı moleküllerin sızdığı tespit edildi.

Güneybatı Araştırma Enstitüsünde (SwRI) çalışan bilim adamı ve aynı zamanda araştırma ekibinden Christopher Glein, karbon açısından zengin organik moleküllerin keşfedildiği Enceladus’un, eğer Dünya dışında başka bir yerde yaşansa bunun en iyi yer Enceladus olacağını ifade etti.

Dünya Gibi Uygun Koşullara Sahip En Iyi Yer

Bilim adamları, yapılan bu keşfin ve araştırmanın sonucunda edinilen bilgiye göre Dünya dışında yaşanılabilecek en iyi yerin Enceladus olması orada yaşam olduğunun göstergesi olmadığını belirtti. Fakat uydunun yaşam için gerekli koşullara sahip olduğunu belirtti.

 NASA’ya ait olan Cassini uzay aracının, 2005’te Satürn’ün çevresinde dönen Enceladus’un buzlu yüzeyinden sızıntı yapan sıcak su kaynakları tespit etmesinden bu yana bilim adamları, Enceladus’un dışarıdan gelen organizmalar için potansiyel bir ev sahibi olup olamayacağını araştırmayı sürdürüyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler