Cuma, Nisan 26, 2024

Dünyada Sadece 1000 Adet Üretilen Colorful iGame RTX 2080 Ti KUDAN

Paylaş

silkroad gaminggentr

Colorful firması tarafından geliştirilen iGame GTX RTX 2080 Ti KUDAN modeli 3000 dolar etiket fiyatı ile piyasaya çok yakında çıkacak. Ancak başlıktan da gördüğünüz üzere şuanda dünyanın en ilginç ekran kartı konumuna yerleşmiş durumda. Zira PCB üzerinde üç yollu Hibrit soğutma özelliğini taşıyor.

Bu Nasıl Kart Abi: iGame RTX 2080 Ti KUDAN

Şimdiye kadar piyasada görmüş olduğumuz RTX 2080 Ti modelleri arasından en dikkat çekici ve tasarımının en farklı olduğu model diyebilirim. Bir bakan dönüp bir daha bakmak istiyor. Zira pek çok firma ekran kartlarını çoktan satışa sundu ve raflardaki yerini aldı ama, sonradan gelen KUDAN modeli çok konuşulacak.

Kart üç slot hibrit soğutmaya sahip. Aynı zamanda devasa bir büyüklükte karşınıza çıkıyor. Orta kısımda alüminyum dökme bir kalıbın üzerine dış çerçeve ile retro tasarım işlemiş. Zira ortada gördüğünüz fanın üzerindeki alan eski bir lokomotifin tekerini andırıyor.

Size bir diğer detayı da söyleyeyim; iGame RTX 2080 Ti KUDAN modeli 3000 dolar piyasa satış fiyatı ile şuana kadar üretilmiş en pahalı ekran kartı olarak geçiyor. Türkiye’de firmanın yetkili bir satıcısı olmadığı için, gelir mi gelmez mi bilemiyorum. Ancak böyle bir ekran kartını incelemek ve testlerini sizlerle paylaşmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.

colorful rtx 2080 ti kudan 008

colorful rtx 2080 ti kudan 006

colorful rtx 2080 ti kudan 009

Gerçek Zamanlı Göstergeler Kartın Üzerinde

iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN üzerinde kişiselleştirilebilen RGB aydınlatması ve saat hızları, sıcaklıklar, fan hız, performans detayları kartın üzerinde gerçek zamanlı olarak bilgileri gösteriyor. iGame Status Monitor 2.0 olarak bilinen büyük bir LCD ekrana sahip.

Kart metal ısı boruları, büyük alüminyum blokları ve grafik kartının tüm yük senaryoları altında ideal sıcaklıklarda çalışmasını sağlayan büyük sıvı soğutma plakasının kombinasyonundan oluşan Trinity soğutma sistemini kullanıyor. Özel döngü çözümleri ile kullanılabilen entegre sıvı soğutma bloğu ekstra soğutma sağlarken, karma bir çözüm ile karşı karşıyayız.

colorful rtx 2080 ti kudan 004

Ancak ekran kartı bizi sadece bununla bırakmıyor. Dahili bir 240mm AIO radyatör ile geliyor. Radyatörde fabrika çıkışlı bağlanmış iki adet fan bulunurken, yüksek kalitede sıvı soğutma performansı vaat ediyor. Henüz test videoları internette yayınlanmadı ama, firmanın şimdiye kadar geliştirdiği efsanevi kartlardan birisi oldu.

Karta baktığımızda üç pinli konektör ve sağlam bir arka plaka kullandıklarını görebiliyoruz. Ve arka arka plakasına kazınmış robot tasarımı ile birlikte geliyor. Ekran çıkışları sırası ile üç adet DisplayPort, bir adet HDMI ve bir adet USB Type C konektörü içerir.

colorful rtx 2080 ti kudan 005

Sadece 1000 Adet Üretildi

Colorful iGame RTX 2080 Ti KUDAN modeli şuanda dünya genelinde sadece 1000 adet ile sınırlı. Firma satılan her kartın arkasına özel bir barkod yerleştiriyor. Ayrıca kendi taşıma çantasında gelecek. Gerçekten böyle bir kart insanın kulağına çok hoş geliyor ama ulaşmak ne yazık ki çok zor olacak.

Her şeyden önce o bin kişiden birisi olabilmek için 3000 doları gözden çıkartmanız gerekiyor.

colorful rtx 2080 ti kudan

colorful rtx 2080 ti kudan 002

colorful rtx 2080 ti kudan 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler