Perşembe, Nisan 25, 2024

SteelSeries Mousepad Modelleri Özellikleri ve Tasarımları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steelseries mousepad modelleri ülkemizde pek çok e-ticaret sitesinde satışta. Her sene firma ürün gamını genişletmeye devam ettiği gibi, yeni modellerle de SteelSeries severleri karşılıyor. Peki yeni bir mousepad almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken önemli detaylar neler? SteelSeries tüm detaylarını oyun severler ile paylaşmış.

Doğru Bir Mousepad Nasıl Seçilir?

Yeni bir ekipman alırken neden aldığınızı bilmemek yapılacak en büyük hatadır. Bu sadece mousepad için geçerli değil. Kulaklık, mouse, klavye veya diğer donanım ekipmanlarını da kapsıyor. Ancak şimdiye kadar mousepad her zaman daha kolay seçilebilen, göz kararı ile “evet bu olsun” denilebilen bir ekipman oldu.

Doğru bir mousepad seçerken öncelikle kafanızda ölçüyü belirlemelisiniz. Masanızın genişliği ve kaplamasını istediğiniz alan çok önemli. Kullandığınız kasa eğer küçükse, kocaman bir model seçmenin ne anlamı var? Veya bazı kullanıcıların masa üstü yüzeyleri çok kaygan. Yerinde durmayan bir mousepad seçmek ne kadar mantıklı?

O yüzden size tavsiyem ilk önce paranızı hazırlayın 🙂 Ardından ne kadar büyük bir model seçeceğinizi belirleyin. Ardından masanızın yüzeyine göre kaymayacak bir modele yönelin. Ayrıca mousepad modellerinin özellikleri arasında kullandığınız mouse ile tarama alanını en iyi şekilde çalıştırabilecek versiyonlara yönelin. Tabii ki bunun pek sınırı yok. Ne kadar kaliteli kumaş ve ekstra detaylar o kadar ücretin artmasını sağlıyor.

Aşağıdaki gördüğünüz modeller ise SteelSeries tarafından şimdiye kadar piyasaya sürülen tüm mousepad seçeneklerini içermektedir.

steelseries mousepad

steelseries mousepad 003

QcK Mousepad Serisi

Tüm mousepad modelleri arasında en uygun fiyat aralığına sahip ve en ideal modellerin en başında geliyor. Mikro dolgulu kumaşı, Medium – Large ve XL boyutu, kolay temizlenebilir yüzeyi ve yüksek DPI tarama alanları için uygun üretilmiş bir model. Zira ne çok kalın ne de çok ince. 15 yıldır pek çok eSpor takımının tercih sebebi olmuş bir modeldir.

steelseries qck mousepad

QcK Heavy Mousepad Serisi

Bu seri dahil tüm seriyi daha önceden deneyimleme şansı buldum. Biliyorsunuz, PC Hocası ofisine test amaçlı firmalardan ürün geliyor ve biz de bu ürünleri yorumlayarak deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. SteelSeries QCK Heavy mousepad modeli tam 3 farklı boyuta sahip. Medium, Large ve XLarge olarak nitelendiriliyor.

Ürünü elinize aldığınızda ilk hissiyatınız ne kadar kalın olduğu oluyor. Kaymaz kauçuk taban ile masa yüzeylerine yapışıp kaldığı gibi, istenmeyen hareketleri de önlemiş oluyorsunuz. Maksimum kontrol için de QcK mikro dokulu kumaş kullanılıyor. Düşük ve yüksek DPI değerlerinde kolay algılama için bu yüzeyler gerçekten önemli. Ayrıca mousepad yıkanabilir ve esnemeye karşı dayanıklı olarak geliştirilmiş.

Üç farklı boyutta geldiği için, masa ölçülerinize ve tarama alanınıza göre bir model tercih edebilirsiniz.

steelseries qck heavy mousead

QcK Hard Mousepad Serisi

Adından da anlaşılacağı üzere bu seri sert bir yüzeye sahip olan bir mousepad modellerini içerisinde barındırıyor. Seri dediğime bakmayın içerisinde sadece bir adet model bulunuyor. O da şimdiye kadar gözlerimizin görmeye alıştığı standart mousepad boyutlarında üretilmiş.

Lazer sensörler ve en düşük sürtünme alanında en iyi sonuçlar isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş. Yani siz yüksek DPI aralığı tercih ediyorsanız ve elinizi çok fazla hareket ettirmek istemiyorsanız, QcK Hard serisi bir mousepad tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Yine firma ürünün alt kısmında kaymaz bir kauçuk taban yerleştirmeyi ihmal etmemiş.

steelseries qck hard mousepad

QcK Edge Mousepad Serisi

Bu modelin en büyük avantajı kenarlarının dikişli olarak gelmesi. Peki bu ne anlama geliyor? Uzun süreli kullanımlarda dikişsiz olan mousepad modelleri kendi kendine atabiliyor veya dikişleri yıpranabiliyor. Hele bazı kullanıcılar kirlendiği mousepadleri makineye atarak yıkıyor. Bu da ister istemez dikişsiz kenarların atmasına neden olabiliyor.

O yüzden QcK Edge serisinde soyulma ve yıpranmayı önlemek adına böyle bir çözüm üretilmiş. Yine üç farklı boyutta Medium – Large ve XLarge modellerine sahip.

steelseries qck edge mousepad

QcK Prism Mousepad Serisi

Bu seri de artık mousepad alanında farklılık arayanlar için geliştirilmiş. Kenarlarında RGB Prisim aydınlatmalar bulunduğu gibi, farklı bir SteelSeries ürününüz varsa, birlikte kombin yapıp aynı anda renk ayarları ve efektlerini kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Aslında bir set yapmaya kalktığınız zaman yavaş yavaş insanın tüm ekipmanları tamamlayası geliyor. Şimdi RGB furyası her yerde patladı biliyorsunuz. Akşam mesela tüm ekipmanlarınızın senkron çalıştığını düşünsenize? Mükemmel görüntüler ortaya çıkabiliyor.

steelseries qck prism son

QcK Prism mousepad serisinde de iki farklı model bulunuyor. İlk model medium olarak nitelendirdiğimiz orta seviye, ikinci model de masanızı kaplayacak türde XL olarak üretilmiş. Tabii ki burada masa ölçülerinize göre tercih sebebi yine sizin.

Ben daha yakından görebilmeniz adına aşağıya SteelSeries tarafından yayınlanan Prism mousepad için video bırakıyorum. Oraya da bakarak detaylı inceleyebilirsiniz. Ürünlerle ilgili sormak istediğiniz sorular da varsa, yorumlar kısmından iletebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler