Cuma, Nisan 26, 2024

Dünya’nın En Büyük Siber Saldırısı ABD’yi Vuruyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devleti merkezli yapılan DDoS saldırısında şuanda çok büyük kayıpların verildiği ve internet erişiminde çok büyük sıkıntıların yaşandığı belirtildi. Twitter başta olmak üzere merkezi ABD’de olan pek çok şirket bu saldırıdan dolayı internete erişimde sorun yaşıyor.

ABD’ye Neden DDoS Saldırısı Yapılıyor ?

Malum geçtiğimiz günlerde yaşanan Rusya – ABD krizi iki devleti karşı karşıya getirmiş ve yapılan eleştiriler ile yorumlarda ipler gerilmişti. 21 Ekim tarihinde başlayan bu saldırı şuana kadar dünya genelinde yapılan en büyük saldırı olduğu belirtiliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere çok farklı IP adreslerinden milyonlarca zombi makine oluşturulmuş ve hepsi ABD‘ye yönlendirilmiş olarak görünüyor.

Bu işin arkasında kimin olduğu henüz belli olmadığı gibi, yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere ABD-Rusya geriliminin bir alevlenmesi olarak nitelendiriliyor. İlerleyen günlerde konu ile ilgili bu saldırıların arkasında kimin olduğu netlik kazanacaktır.

abd-ddos-saldirisi
Ayrıca yabancı kaynaklar tarafından tarafından yapılan haberlere göre DDoS (Distributed Denial Of Service) saldırısı ilk olarak ABD’de verilerin darboğaza düşmesi ile hizmetlerin devre dışı kalması ile başladı. Şuanda İnternet kullanıcılarının aradıkları sitelere ulaşmalarında sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

abd-ddos-saldirisi-003
BTK Başkanı Açıklama Yaptı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı olan Ömer Fatih Sayan, ABD’de şuanda yaşanmakta olan siber saldırının dünya genelindeki pek çok siteyi etkileyerek sorun oluşturduğu belirtilirken, “siber saldırılar konusunda operatörlerimizi, kamu kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.” mesajı verdi.

Saldırıların şuanda vermiş olduğu mali zararın 7.2 milyar doları aştığı belirtiliyor. Eğer bu şekilde saldırılar yapılmaya devam edecek olursa ABD‘nin pek çok servisi kullanım dışı kalabilir. Eğer anlık olarak yapılan DDoS saldırılarını izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler