Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlk Uzay Ulusu Olan Asgardia İçin Gönüllü İnsanlar Aranıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnsanlar artık giderek dünyaya sığmadıkları gibi, Asgardia adı verilen uzay ulusu için geri sayım başladı. Uzayda kurulacak olan bu ulus için dünya genelinden başvurular alınmaya başlandı. Hatta ilk etap için ücretsiz olarak başvuruda bulunabiliyorsunuz.

Asgardia Uzay Ulusu Neyi İfade Ediyor ?

Hatırlayacak olursanız bundan bir kaç hafta önce Elon Musk Mars‘a gitmek için hazır olduklarını ve projenin detaylarını paylaşmıştı. Hatta ilk gidecek 100 kişinin ölmeye hazır olmaları gerektiğinin altını çizmişti. Şimdi de Aerospace International Research Center (AIRC) tarafından ilk uzay ulusu Asgardia kuruluyor.

Bu projede dünyadan katılacak olan kişiler isimlerini yazdırdıktan sonra direkt olarak uzaya gönderilmeyecek. 2017 yılında uzaya gönderilmesi beklenen Asgardia ulusu için bir uzay istasyonu kurulmuş olacak. Proje tamamen yasal bir deneye dayanıyor. Gerçek bir Elysium‘un oluşması için daha uzun bir süre var. Yani kayıt olsanız dahi size böyle bir teklifte bulunmayacaklar. Sadece Asgardian‘ların arasına ismen katılmış olacaksınız.

Projenin adı İskandinav mitolojisinden geldiği gibi, Asgard Odin tarafından yönetilmekte olan ve evrenin en üst seviyesindeki dokuz alemden birisi olarak adlandırılıyor. Tabii ne kadar doğru orasını bilemiyoruz.

asgardia
Uzaylı Başvuruları Başladı

Toparlayacak olursak eğer; Asgardia projesinin içerisinde gerçekten insanlar yaşamayacak. Proje daha çok bilimsel amaca hitap ediyor. Planlanan gerçek Asgardialılar için de uzun bir süre sonra “paralı” bir uzay gezisi mümkün olacak.

Şimdilik kayıt olarak çifte vatandaşlığa sahip oluyorsunuz. (İnternet üzerinde) Sonra arkadaşlarınıza “ben uzaylı oldum bro” diyerek hava atabilirsiniz. Evet, internet üzerinde gerçekten bir uzaylı oldunuz. Eğer siz de böyle psikopat bir proje içerisine dahil olmak isterseniz buraya tıklayarak uzaylı olabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. Ben ilk Asgardia Uzay Devleti vatandaşlarındanım. Ara sıra devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullanmamı hatırlatan e-mail alıyorum. Onun dışında hiçbir şekilde iletişim kurmuyorlar. Bence kimse heveslenmesin. Sadece ütopik bir projeden ibaret. Bilim kurguyu sevenleri oyalamaya dönük saçma bir şey. Boşuna heveslenmeyin 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler