Cumartesi, Mayıs 18, 2024

Dünyanın En İyi Kameralı Telefonu Huawei Pura 70 Ultra Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei akıllı telefonlarında özellikle kamera konusunda epey bir yol aldı. Kamera derecelendirme kuruluşları tarafından açıklanan listelerde markanın telefonlarını üst sıralarda görmeye alıştık. Kamera puanlama konusunda otorite olarak görebileceğimiz DXOMark için de durum aynı. Öyle ki markanın telefonları listede genelde ilk 3 içerisinde yer alıyor. Tanıtılan son amiral gemisi modeli olan Huawei Pura 70 Ultra için de bu durumu gördük. Yeni seri listenin zirvesine oturarak dünyanın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu.

Huawei Pura 70 Ultra Kamerada Lider

Derecelendirmeye geçmeden önce yeni akıllı telefonun kameralarından söz ederek başlayalım. Seride 3 kamera bulunuyor. Ana kamerada 50 MP 1 inç sensör var. Bu kamerada f/1.6 ile f/4.0 arasında değişken diyafram açıklıkları görüyoruz.

İkinci kamera ise geniş açı kamerası. 40 MP geniş açı kamerası f/2.2 diyafram açıklığında. Son olarak telefoto kamerası karşımıza çıkıyor. Bu kamerada ise 50 MP değerinde f/2.1 diyafram açıklığı bulunuyor.

Huawei Pura 70 Ultra

Gelelim derecelendirme kısmına. DXOMark derecelendirmesine göre akıllı telefon 169 fotoğraf çekim puanı almış. Bu puan ile fotoğraf çekimi konusunda telefonun zirveye yerleştiğini söyleyebiliyoruz.

Bunun dışında zoom puanı 164 ve Bokeh efekt puanı da 85 olarak belirlenmiş. Yine bu iki kategoride de zirve Huawei Pura 70 Ultra modelinin.

Son olarak yeni akıllı telefon için video derecelendirmesine bakalım. DXOMark tarafından yapılan açıklamaya göre video puanı 148. Tüm bunlarla beraber telefonun ortalama kamera puanı ise 163 olarak belirlenmiş durumda.

Böylece listenin ilk sırasını alan akıllı telefon Huawei Pura 70 Ultra olmuş oldu. Şimdilik dünyanın en iyi kameralı telefonu diyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler