Cumartesi, Mayıs 18, 2024

Sony Xperia 1 VI Tanıtım Görselleri Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android dünyasının gizli prenslerinden biri olan Sony, son dönemde çok fazla akıllı telefon üretmiyor. Fakat yine de marka pazara tamamen veda etmiş değil. Belli başlı modeller için üretim devam ederken aynı zamanda ara ara amiral gemisi serisi akıllı telefonlar da tanıtılmaya devam ediyor. Yine böyle bir model olarak gelecek akıllı telefonlardan birisi de Sony Xperia 1 VI modeli olacak.

Bu kez durum biraz daha farklı zira telefonun tam anlamıyla bir amiral gemisi akıllı telefon modeli olması bekleniyor. Bu demek oluyor ki Sony yeniden büyük oyuncuların yanında yer almayı hedef edinecek.

Sony Xperia 1 VI Teknik Özellikleri ve Bilinen Detaylar

Sızan görsellere göre tasarımsal anlamda telefonda çok büyük bir değişiklik olmayacak. Üst ve alt kısımda ince çerçevelerin bulunduğu tamamen düz bir kasanın hakim olduğu akıllı telefon tasarımında, arka bölümde yer alan kameralar dikkat çekecek.

Üst üste sıralı olarak gelecek kameralarda ZEISS logosunun da dikkat çektiğini belirtelim. Muhtemelen kamera konusunda eski nesle göre ciddi bir güncelleme olacak. Ana kamera değişir mi o net değil.

Sony Xperia 1 VI

Telefon için beklenen teknik özelliklerden de söz edelim. Sony Xperia 1 VI tam anlamıyla bir amiral gemisi akıllı telefon modeli olacak dedik. Bunu doğrulayacak olan özelliklerle karşı karşıyayız. Bir kere yeni akıllı telefonda Snapdragon 8 Gen 3 serisi işlemci kullanılacak.

Amiral gemisi işlemcinin yanında RAM kısmında 12 GB ve 16 GB seçenekleri de karşımıza çıkacak. Tabii ki bu özellikler doğrulanan özellikler değil ama bahsedilen bu özellikler bile ne kadar iddialı bir seri ile karşı karşıya kalacağımızın kanıtı.

Sony Xperia 1 VI

Gelelim kamera kısmında beklenen özelliklere. Burada detay özellikler üzerine sızıntılar var. Eğer sızıntılar doğruysa ana kamera 24mm lens ile gelecek. Optik zoom ile kamera 48mm seviyesine kadar çıkabilecek. Bunun dışında 16mm ultra geniş açı kamerası ve 85-170mm aralığında olan telefoto kamerası karşımıza çıkacak.

Şu an için sızan özellikler bu şekilde. Bu özellikler üzerinden bir değerlendirme yapacak olursak telefon, gerçekten iddialı amiral gemisi serileri arasında yer alan bir model olacak. Tanıtım ne zaman olur işte orası belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler