Cuma, Nisan 26, 2024

Dünyanın ilk AMD B550M anakart modeli görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD şuan için B550 anakart modelleri hakkında hiçbir bilgi yayınlamıyor. Ancak yurt dışından edindiğimiz bilgilere göre SOYO (Çin’deki MAXSUN firmasının alt şirketi) tarafından ilk AMD B550 anakart modeli ortaya çıktı.

“Bu anakart B550A modelini temsil etmiyor”

amd logoŞuan için tüm dünya genelinde bir bilgi krizi var. Bunu kabul edin dostlarım. Fakat ilk AMD B550 anakart modeli sistem entegratörleri tarafından temel olarak yenilenmiş (B450X olarak bilinen) B550A’nın lansmanı yapıldığı söyleniyor. Fakat gerçek B550 anakart modelleri AMD tarafından henüz onaylanmadı. O yüzden aşağıdaki resimde göreceğiniz model bir prototipin gerçek hale dönüştürülmüş versiyonu.

Çin’de hem anakart hem de ekran kartı üretimi yapan MAXSUN, iç piyasada kuvvetli olsa da, Dünya genelinde pek bilinirliğe sahip değil. Hele onun alt firması olan SOYO’yu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. O yüzden piyasada B550 anakart olarak ortaya çıkan modele bir nevi “fason üretim” de diyebiliriz.

amd b550m anakart

“Kesinleşmiş bilgiler var”

B450 yonga seti ile B550 anakart modellerini karşılaştırdığımızda B550‘nin PCIe 4.0 desteğine sahip olduğunu görüyoruz. Ufak bir bilgi daha paylaşayım; B550A, PCIe 4.0‘ı yalnızca doğrudan CPU’ya bağlı olan birincil yuva ile destekliyor. Fakat A olmayan versiyonların hepsinde tüm yuvaların destekleyeceği belirtiliyor.

Öte yandan 2020 yılında göreceğimiz yeni anakart modelleri hakkında “AMD soketleri değiştiriyormuş” yorumları doğru değildir. Yine yeni anakart modellerinde AM4 soketler kullanılmaya devam edilecek. Önceki nesil Ryzen işlemcisi bulunan son kullanıcıların B550 anakartlara geçişlerinde BIOS güncellemesi yeterli olacak.

İlk B550 anakart modelin resmi SOYO’daki resmi bir kaynaktan alınmış. Gördüğünüz üzere anakart çok düşük maliyetli bir model. Kahverengi PCB, kırmızı PCIe yuvaları ve mavi VGA konektörü olan bir Micro-ATX anakart. Tahminimizce piyasadaki en uygun B550 anakart modelinden birisi olabilir.

SOYO AMD B550M Anakart

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler