Pazar, Nisan 28, 2024

Resimden Font Bulma Yöntemi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu içeriğimiz daha çok grafik konusu ile yakından ilgilenen dostlarımız için geçerli olacak; Grafik tasarım ile uğraşanlar yada bir sosyal medya gönderisi tasarlayanlar mutlaka başka bir görsel esinlenirler ve kendi projelerinde kaynak resimdeki bir yazı tipini (font) beğenirler, beğendikleri fontu kendi projelerinde kullanmak isterler. Peki resimdeki yazının font ismini nasıl öğreneceğiz?

Bir fotoğrafın içerisinde yer alan yazının fontunu bulmak aslında oldukça kolay bir işlem, konu ile alakalı bir çok çevrim içi araç (websitesi) mevcut biz sizlere kolaylık olması açısından beğendiğimiz herhangi bir siteyi ele aldık.

Resimdeki yazının fontunu bulalım:

  • FontSquireel isimli websitesinin “Font Identifier/Matcherator” ismini verdiği hizmetine gidelim.
  • Ardından açılan sayfadaki mor renkli [Upload Image] isimli düğmeye tıklayalım (isterseniz fotoğrafı olduğu gibi düğmenin yer aldığı alana sürükleyebilirsiniz.

Screenshot 2019 11 14 Identify Fonts The Font Squirrel Matcherator

  • Fotoğrafımızı siteye yükledikten sonra yazılım ilk olarak yüklediğimiz resim dosyasını analiz ederek resim içerisinde yer alan harfleri ve yazıları otomatik olarak tespit ediyor. (Resim yüklendikten sonra yazıların yer aldığı bölüme odaklanmasını sağlayabiliyorsunuz.)
  • Aşağıda yer verdiğimiz görselde gördüğünüz gibi biz “Netflix” yazısının bulunduğu alanı seçtik yani buraya odaklanılmasını istedik.

Screenshot 2019 11 14 Identify Fonts The Font Squirrel Matcherator1

  • Seçimleme işlemini yaptıktan sonra sol en alt köşede bulunan mor renkli [Matcherate It] düğmesine tıklıyoruz ve işlem başlıyor.
  • Bu adım istisnai: Bizim fotoğrafımız biraz problemli olduğundan bizde “Shapes Found” yani “Şekiller bulundu” uyarı verdi. Bizde bulduğu şekillerin  altında yer alan kutucuğa hangi harfi temsil ettiklerini yazıp tekrar [Matcherate It] düğmesine tıkladık. Bunların yanında seçenek olarak “Only Free Fonts” yani “Sadece Ücretsiz Fontlar” mevcut, bunu aktifleştirirseniz paralı olan fontları listelemez.

Screenshot 2019 11 14 Identify Fonts The Font Squirrel Matcherator2

  • Distributors alanı hangi Font sağlayıcılarını kullanmak istediğinizi soran bir alan hepsini seçmek size daha kapsamlı ve yararlı bir arama sağlayacaktır.

Screenshot 2019 11 14 Identify Fonts The Font Squirrel Matcherator3

  • Yapılan  arama sonuçların bir sonraki kısımda “Fonts that match your image:” isimli alanda listelenecektir. Bizim yaptığımız aramada bulunan en yakın font “Molde Compressed Black Reverse” olarak çıktı ve ücretli bir font olduğundan  25.00 Amerikan Dolarına satılmaktaymış.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

11 YORUMLAR

    • Merhaba Oğuz

      Her sitenin nasıl çalıştığını bilemem lakin bir çok site gerçekten hakkı ile çalışıyor ve gerçek sonuçları aktarıyor. WhatTheFont isimli (böyle hatırlıyorum ismi farklı olabilir) ve benzeri çoğu site anında gerçek sonuçları sana aktarabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler