Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Yavaş Açılan Websiteleriyle Chrome Vasıtasıyla Dalga Geçiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google birçok farklı rozet seçeneğiyle deneme yapıyor; Google, Chrome’da yavaş yüklenen web siteleri için utanç verici bir rozeti ile denemeler yapıyor. Şirket tarafından hem üzerinde çalışılan konu hakkında hemde Chrome uygulamasının geleceği hakkında açıklama geldi. Google beyciğimizin yaptığı açıklama şu şekilde;

“Gelecekte, Chrome, net etiketli kullanıcılar için genellikle hızlı veya yavaş yüklenen siteleri belirleyebilir. Bu, birkaç form alabilir ve kullanıcılarımıza en çok hangisinin vereceğini belirlemek için farklı seçeneklerle denemeler yapmayı planlıyoruz”

Gelecekte, “genel olarak onları yavaşlatacak şekilde oluşturulan siteleri” vurgulamak için tasarlanan yeni bir rozet görünebilir. Google, hangi sitelerin yavaş yükleme süreleriyle suçlu olduğunu belirlemek ve onları işaretlemek için geçmiş yük gecikmelerine bakacak ve Chrome ekibi ayrıca, cihaz donanımına veya ağ bağlantısına bağlı olarak yavaş yüklenecek siteleri tanımlamaya çalışıyor.

chromeslowbadge

Google, Chrome kullanıcılarını uyarmak için bir yükleme ekranı deniyor. Eğer site yavaş ise Internet Explorer logosuna benzer bir işareti barındıran uyarı ekranı ile kırmızı ilerleme çubuğu eğer site hızlı ise yeşil renkte bir ilerleme çubuğu görünecek. Google’ın Chrome ekibi şu açıklamayı yaptı:

“Google’daki deneyimlerin kalitesini etiketlemeyi araştıran diğer ekiplerle yakın işbirliği içinde hız korsanı oluşturuyoruz. İyi bir kullanıcı deneyimi olarak kabul edilenler için çıtayı ayarlama yaklaşımımıza ve tüm geliştiriciler tarafından pratik olarak erişilebilecek bir şeye inmeyi umduğumuza çok dikkat ediyoruz”

Bu yeni rozet sisteminin ne zaman Chrome’da kullanıma açılacağı henüz tam olarak belli değil, ancak Google, San Fransisco bölgesinde yer alan ofislerinde gerçekleştirdiği Chrome Dev Zirvesi’nde konu hakkındaki planlarını açıkladı. Google ayrıca bugün Chrome’un geleceği konusundaki vizyonunu açıkladı ve şirketin WebAsembly’a, güçlü yeteneklere ve Progress Web Apps’e (PWA’lar) odaklandığı anlaşılıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler