Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dünyanın Merkezi Çorum Seçildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her sene yapılan araştırmalara göre coğrafi anlamda dünyanın merkezi bu sene el değiştirdi. Reddit üzerinde paylaşılan görüntülere göre, dünyanın merkezi Çorum olarak belirlendi. Detaylar ve işin aslı haberimizde.

Dünya’nın Merkez Çorum mu ?

Ülkece aslında maytap geçeceğimiz konulardan bir tanesine parmak bastık diyebiliriz. Şimdi sokağa çıksak birisine sorsak “dayı dünyanın merkezi Çorum, biliyor musun ?” desek, dayı bizi ayakkabı ile kovalar. Ancak işin aslı göründüğü gibi olmadığı için ciddiye almamızda fayda var.

Google üzerinde gerçekleştirilen kara hesaplamalarına göre, dünyanın coğrafi merkezi seçildi. Reddit üzerinde paylaşılan içeriğe göre, Google Maps üzerinde dünyanın coğrafik merkezi Çorum olarak seçildi. Daha önceden paylaşılan merkezler arasında Mısır, Greenwich ve Arabistan olduğu söylenirken, bu sene hesaplamalara göre leblebisi ile meşhur olan ilimiz Çorum seçildi. Bayrakları asmak için daha ne bekliyoruz ?

Corum-Merkez

Wikipedia üzerinde 2003 yılında hesaplanmaya başlayan dünyanın merkezi daha önceden de doğrulanmış ve dünyanın merkez listesi arasında Çorum‘da yer alıyormuş. Google Maps ise bu teoriyi doğrulayarak işaretledi.

 Corum-Wikipedia_1

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler