Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dünyanın Önde Gelen Torrent Sitesi Kickass Kapandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de ve dünya genelinde ilk akla gelen Torrent sitelerinden birisi olan Kickass Torrent sitesi kalıcı olarak kapatıldı. Ayrıca kurucusu yapılan operasyon ile tutuklandığı belirtildi. KickAss Torrent sitesinin kapanışı hakkında detaylar haberimizde.

Kickass Torrent Sitesi Neden Kapatıldı ?

Ünlü firmaların çıkartmış olduğu uygulamalar, oyunlar, programlar veya detaylı içeriklerin yer aldığı kickass.to internet sitesi son sıçrayışını yaptıktan sonra devlet destekli düzenlenen operasyon ile kapatıldı. Kurucusunun Ukrayna’lı Artem Valuin olduğu açıklandığı gibi, yapılan operasyon ile birlikte kalıcı olarak kapatıldı.

Bildiğiniz üzere torrent içerikler yasal olmadığı için web sitesi sahipleri her zaman yasal bir yükümlülük altında oluyorlar. Ancak IP adresleri kolay tespit edilemediği için, lokasyonları bulunamıyor ve nerede ikamet ettikleri kolay tespit edilemiyor. Fakat yakın takibe alınan web siteleri, uzun süreli araştırmaların ardından bulunabiliyor. Ünlü torrent sitesi Kickass‘da daha önceden İngiltere, İrlanda, İtalya, Belçika, Danimarka ve Malezya gibi ülkelerde yasaklanma kararı almıştı.

kickass-torrent-sitesi
Şikago’da Yakalandılar

Kickass web sitesinin sunucularının Şikago’da bulunduğu tespit edilince, ekipler tarafından hızlıca hareket edilerek yapılan operasyon ile Kickass‘ın ana ve diğer alt uzantılarının tümü kapatılmış oldu. Bundan böyle alternatif web sitelerine de ulaşılamayacak.

Kickass‘ın kurucularının ne kadarlık bir hapis cezası ile yargılanacağı henüz bilinmezken, 2008 yılında kurulan web sitesinin aylık 50 milyonu aşkın tekil trafiği bulunuyordu. Toplam değerinin 1 milyondan fazla olduğu oyun, müzik, video, film ve ses paylaşımlarını barındıran Kickass, The Pirate Bay’ın kapanmasından sonra gözlerin dikildiği ikinci web sitesiydi. Anlayacağınız o ki, dünya genelinde torrent sitelerine karşı büyük bir savaş başlamış durumda. Bundan sonra hangi torrent sitesinin kapatılacağı ise merak konusu.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler