Salı, Mart 19, 2024

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Video oyun dünyası, gelişimini hiç durdurmayan bir sektör. Gönül istiyor ki, her yeni oyunu en yüksek grafik ayarlarında 60 kare/saniye’de oynayalım. Fakat mâlumunuz, bu hayaller her kesimden kullanıcı için gerçekleşen hayaller olmuyor. Çünkü yeni çıkan oyunların hemen hepsi, yüksek bütçeyle kurulmuş sistemlere ihtiyaç duyuyor. Bu makalemizde ise düşük bütçeli sistemler için oynanması gereken 10 mükemmel oyunu sizlerle paylaşacağız. Lafı fazla uzatmadan, düşük sistem gereksinimine sahip ve mutlaka oynanması gereken oyunlarımıza geçelim. Öncesinde bir şey belirtmek istiyorum ki, oyunlar herhangi bir sıralamaya sokulmamıştır.

1-) Mount & Blade – Warband

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun Mount and Blade PNG min

Mount & Blade… Yani gurur kaynağımız. Ankara’lı oyun geliştirici şirket TaleWords tarafından geliştirilen bu oyunda, bir karakter oluşturup ordu kuruyor ve bu orduyla fetihler düzenliyoruz. Kimi zaman kaleler kuşatıyor, kimi zaman üzerimize gelen saldırıları savuşturuyoruz. Rol yapma ögelerinin bolca bulunduğu bu oyunda amacımız kurduğumuz her tipten cengaverin bulunduğu büyük orduyla tüm cihânı dize getirmek. Oynarken çok eğleneceğinizi düşündüğüm bu oyunu tüm okurlarımıza şiddetle tavsiye ediyorum. Mount & Blade – Warband’in sistem gereksinimleri ise şu şekilde:

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: Intel Pentium 4 2.0 GHz veya AMD 2.5 GHz

RAM: 512 MB

Ekran Kartı: 3D grafik destekli 64MB ekran kartı

Depolama: 900 MB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Intel Core Duo 2.0 GHz veya AMD Athlon 64 X2 3600+

RAM: 1 GB

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce FX 5200, ATI Radeon 9600

Depolama: 900 MB

2-) Dragon Age: ORIGINS

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun Dragon age PNG min

Rol yapma oyunlarını (RPG-RYO) seven tüm oyun severlere BioWare şirketinin geliştirdiği bu yapımı şiddetle tavsiye ettiğimi belirtmek isterim. Yüksek derecede İngilizce isteyen bu oyunda derin ve kaliteli bir hikaye anlatımı olduğu için spoil vermemek amacıyla olaylardan çok bahsetmeyeceğim. Fakat genel itibari ile dünyayı saran yaratık istilasına karşı gelmeye çalıştığınız bu oyunda karakterinizle adeta sıkı bir bağ kuracağınızdan eminim. Oynarken hem keyif alacak, hem de senaryonun bazı bölümlerinde yeri gelecek şaşıracaksınız, yeri gelecek endişeleneceksiniz, yeri geldiğinde de sinir küpüne döneceksiniz. Unutmadan, oyunun internet üzerinde Türkçe yamasının bulunduğunu da belirteyim. Dragon Age: ORIGINS oyunumuzun sistem gereksinimleri ise aşağıdaki şekilde…

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP (SP3)
CPU: Intel Core 2 (ya da eş değer) 1.4Ghz ya da üzeri AMD X2 (ya da eş değer) 1.8Ghz
RAM: 1GB ve üzeri
Ekran Kartı: ATI Radeon X850 128MB ya da üzeri NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB
Depolama: 20 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor ya da eş değer
RAM: 4 GB (Vista) ya da 2 GB (XP)
Ekran Kartı: ATI 3850 512 MB ve üzeri NVIDIA 8800GTS 512 MB ve üzeri
Depolama:20 GB boş depolama alanı

3-) Super Meat Boy

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun super meat boy PNG min

Team Meat tarafından geliştirilen bu oyun size saçınızı başınızı yoldurtabilir. İlk bakışta iki boyutlu grafikleri gördüğünüzde “Bu nedir arkadaş?” diyebilirsiniz. Ama oynamaya devam ettiğiniz takdirde bu yapımın sizi ne kadar bağladığını göreceksiniz. Zorluğuyla öne çıkan bu oyunda farklı bosslarla ve eğlenceli platformlarla karşılaşacaksınız. Kız arkadaşımızın Dr. Fetus tarafından kaçırılmasıyla başlayan bu oyunda hem çok eğleneceksiniz, hem de sinirden çıldıracaksınız. Super Meat Boy için istenilen sistem gereksinimleri de şu şekilde:

CPU: 1.4 Ghz ve daha hızlı bir işlemci

RAM: 1 GB

Ekran Kartı: Direct X 9 destekli, 2007’den sonra üretilmiş herhangi bir ekran kartı.

Depolama: 300 MB

4-) PORTAL 2

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun portal 2 PNG min

Efsane Valve şirketi tarafından geliştirilen bu oyunda, ilk oyuna nazaran çok daha gelişmiş haritalarda kafa patlatacağız. Kafa patlatmaktan kastım kafa uçurmak değil, bulmaca çözmek. Evet bu oyunun temel yapısı bulmacalar üzerine kurulu. Portal Gun ismindeki silahımızla bir giriş, bir de çıkış olmak üzere iki adet kara delik misali portal deliği açıyoruz ve bu şekilde oyunda ilerlemeye devam ediyoruz. Esprili diyaloglarıyla, üzerinde çok düşünülerek tasarlanmış haritalarıyla ve eğlenceli co-op moduyla keyifli dakikalar geçireceğinizin garantisini verebilirim.  Çok konuşmadan, buyrun oyunun sistem gereksinimlerine geçelim.

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: Intel Pentium 4 @ 3.0 GHz / AMD Athlon 64 3200+

RAM: 1 GB

Ekran Kartı: nVidia GeForce 7600 / ATI Radeon X800 (Pixel Shader 2.0b)

Depolama: 7.6 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Intel Core 2 Duo @ 2.5 GHz / AMD Athlon 64 X2 5400+

RAM: 2 GB

Ekran Kartı: nVidia GeForce GTX 280 / ATI Radeon HD 4890

Depolama: 7.6 GB

5-) Half-Life 2

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun half life 2 PNG min

2004 yılında yine Valve tarafından yapılan bu oyun için tek kelime yeterli. Şaheser. Çıktığı yıla göre inanılmaz grafikler, sizi içerisine sürükleyen mükemmel bir evren ve harika ana karakter ve yan karakterler… İlk oyuna benzer şekilde bir trende başlayan oyunda, trenden indiğiniz andan itibaren “Nereye geldim ben?” diyebilirsiniz. Tek tip insanlar ve onların etrafını saran tırsınç elbiseli asker abiler, sürekli  “Adam olun! Ters bir hareket yapmayın” anlamına gelebilecek ifadeler kullanıyor ve sizi iyice geriyor. Hikayeden bahsetmek istemiyorum çünkü bundan hoşlanmayacağınızı biliyorum. Çok uzatmadan bu güzel yapımın sistem gereksinimlerine bakalım.

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: 1.7 GHz ve üzeri bir işlemci

RAM: 512 MB

Ekran Kartı: DirectX 8.1 destekli kıytırık bir ekran kartı

Depolama: 4.5 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Pentium 4 veya Athlon XP

RAM: 1 GB

Ekran Kartı: DirectX 9 destekli bir ekran kartı

Depolama: 4.5 GB

6-) Age of Empires III

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun age of empires 3 PNG min

Dünyanın gelişimini konu alan bir seri, Age of Empires… Ensemble Studios‘un ürettiği bu oyun, Age of Empires serisinin ilk üç boyutlu grafiklere sahip oyunu. Strateji oyunu dediğimizde akla ilk gelen isimlerden olan bu oyunda amaç sadece odun kırmak, bina yapmak, taaruza geçmek gibi görünse de eğlence konusunda sizi çok tatmin edeceğini söyleyebilirim. Özellikle LAN ağı üzerinden yapılan karşılaştırmalarda fazlasıyla gaza gelecek ve uzun saatlerinizi bu oyunda geçireceğinizi belirtmek isterim. Unutmadan, oyunda Osmanlı Devleti de var. Verin mehteri, âlem korksun!

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: Pentium III veya Athlon

RAM: 256 MB

Ekran Kartı: 64 MB ekran kartı

Depolama:  2 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Pentium 4 veya Athlon XP

RAM:512 MB

Ekran Kartı: 128 MB ekran kartı

Depolama:  2 GB

7-) Pro Evolution Soccer 2013

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun pes PNG min

O bir orta sahadan gol. O bir ayağına top yapışan Messi. O bir kaleciyi sakat bırakırcasına şut çeken Ibrahimovic. O bir efsane! Evet, bu oyun 2012’nin son çeyreğinde çıkışını yapan bir oyun. Ama bugün çıkın bir Playstation salonuna gidin, mutlaka PES 2013 oynayan birilerini görürsünüz. Bu oyunu bu kadar eğlenceli kılan şey ne grafik ne de başka bir şey. Bu oyunun en büyük olayı arcade olması. Aşırı gerçekçi bir fizik motoru beklemeyin. Birbirinin içinden geçen futbolcular göreceksiniz. Ama garanti veriyorum, özellikle bir arkadaşlarınızla oynarsanız bu oyundan büyük bir zevk alacaksınız. Oyunda kadro konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi de size belirtmek isterim ki, hâlâ çok büyük bir oyuncu kitlesine sahip olduğu için internette pek çok güncelleme ve mod bulmak mümkün. Bu oyunun da sistem gereksinimleri şu şekilde, sevgili hocalar.

CPU: Intel Core 2 Duo 1.8 GHz veya eş değerde çift çekirdekli AMD işlemci

RAM: 1 GB (xp) / en az 2 GB (windows 7)

Ekran Kartı: Nvidia Geforce 6300 veya ATI Radeon x1200 veya Intel HD Graphics 3000

Depolama:  5 GB

😎 CRYSIS 2

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun crysis PNG min 1

Bir Cevat YERLİ oyunu… Evet, bu oyun Türk geliştiricilerin kurduğu CRYTEK şirketi tarafından üretildi. Ve bu yapım öyle bir yapım oldu ki, oyunun daha ilk sahnesinde hepimizin ağzını açık bıraktı. O grafikler neydi öyle? Ya tamamen Türkçe seslendirmeler ve altyazılar..? Bu oyun mükemmeldi hocalar. Grafikleriyle, atmosferiyle, karakter tasarımlarıyla ilk iki oyunun üzerine çok şey katmayı başaran bir yapım oldu Crysis 2. İlk iki oyunun devam niteliğinde olan bu oyunu oynamadıysanız, mutlaka öncelikle ilk iki oyun olan Crysis ve Crysis: Warhead’ı oynamanız gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü oyun, önceki oyunların devamını anlatıyor. Gelin bu güzel ve gurur verici yapımın da sistem gereksinimlerine göz atalım.

CPU:  Intel Core 2 Duo 2Ghz veya AMD Athlon 64 x2 2Ghz

RAM: 2Gb (Vista için 3Gb)

Ekran Kartı: NVidia 512Mb RAM 8800GT, ATI 512Mb RAM 3850HD

Depolama:  9GB

9-) Mafia 2

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun MAFİA PNG min

Dostuyla bir soygun esnasında yakalanan ve cezasını orduda savaşa katılarak ödeyen ana karakter Vito’nun hikayesini anlatıyor Mafia 2. Hikaye konusunda birkaç klişesi olsa da, sizi sürükleyecek bir oyun diyebilirim. Kapsamlı ve hareketli Empire Bay şehrinde geçen bu oyunda çok sayıda sıcak çatışmaya gireceksiniz. Hikayeden bahsetmem doğru olmayacağı için, daha önceki oyunlarda yaptığım gibi bu oyunda da hikaye konusunda detay vermeyeceğim. Sizleri sıkmadan, bu güzel yapımın sistem gereksinimlerini sunuyorum.

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: Pentium D 3Ghz veya AMD Athlon 64 X2 3600+

RAM: 1.5 GB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro

Depolama:  8 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: 2.4 GHz Dört çekirdekli bir işlemci

RAM: 2 GB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870

Depolama:  8 GB

10-) Assasin’s Creed 2

Düşük Bütçeli Sistemler İçin 10 Eğlenceli Oyun ac2 PNG min

Ezio Auditore da Firenze. Sanırım tanıdığım en sağlam oyun karakteridir. Bu oyun sadece bu karakter için bile oynanabilirken; müthiş derinlikte bir hikaye, güzel bir atmosfer ve eğlenceli dövüş sistemi de eklenince, oyunu oynamamak için bir neden kalmıyor. Fazla söze gerek yok. Ubisoft’un geliştirdiği Assasin’s Creed serisini hepimiz duymuşuzdur. Lâkin eğer ki ikinci oyunu oynamadıysanız, büyük bir eksiklik yaşıyorsunuz demektir. Tez vakitte oyunu satın alıp oynamanızı tavsiye ediyorum. Gecikmeden bu efsanenin de sistem gereksinimlerine bir göz gezdirelim.

Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU: Core 2 Duo E4300 1.8GHz veya Athlon 64 X2 Dual Core 4000+

RAM: 1 GB

Ekran Kartı: GeForce 9500 GS / Radeon HD 4550

Depolama:  8 GB

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

CPU: Core 2 Duo E6750 2.66GHz veya Athlon 64 X2 Dual Core 6000+

RAM: 3 GB

Ekran Kartı: GeForce 8800 GT / Radeon HD 3870

Depolama:  8 GB

Bir makalemizin daha sonuna geldik sevgili hocalar. Umarım tüm okurlarımız adına faydalı bir paylaşım olmuştur. Herkese keyifli saatler, düşük donanımlara sahip sistemleri olan okurlarımıza da tez zamanda yüksek bütçeli güzel bir sistem dilerim.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

108 YORUMLAR

  1. mafia 2 benim sistemimde çalısırmı ?
    win vista service pack 3 32 bit
    2gb ram
    1gb ekran kartı
    boş alan 41.4
    2.50 ghz İntel Pentium (R) Dual-Core

  2. S.a benim sistemim i57400 anakart b250m rem 3000 dr4 ekrankarti 1050ti 4gb dr5 güç kaynağı 700 sizce bu sistem oyunlarda nekdr verimli ve nekadar idare eder şimdiden teşekkürler

  3. Cs go oynucam sistemim bu amd fx4100 3 60ghz ekran kartı amd radeon6670 64bit 2gb 6gbram 2400mhz toplam yeterlimi 80 90fps icin en lowda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler