Pazar, Nisan 28, 2024

Yeni Dönem Başladı! e-Devlet Askerliğim Hizmeti Kullanımda

Paylaş

silkroad gaminggentr

e-Devlet için zaman zaman yeni hizmetler kullanıma alınıyor. Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına sunulan yeni hizmetler, dijitalden işleri halletmenizi sağlıyor. Bu noktada yeni bir hizmetin daha duyurulduğunu gördük. Bu kez e-Devlet Askerliğim hizmeti kullanıma sunuldu.

Aslında bakarsanız askerlik işlemleri ile ilgili birçok işi yine e-Devlet üzerinden yapabiliyordunuz. Fakat yeni hizmetle beraber işler biraz daha kolaylaşıyor. Tek bir sekme üzerinden tüm işlemleri yapmak mümkün olacak.

e-Devlet Askerliğim Nedir?

Kısa bir tanım yapmak istersek e-Devlet Askerliğim; askerlik çağına gelmiş olan gençlerin işini kolaylaştıracak, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemi işlemlerinin tek bir yerden yapılmasını sağlayan bir dijital hizmet.

Söz konusu hizmet askerlik çağına gelinmesinden terhis olunması aşamasına kadar olan sürede gerekli olan tüm işlemlerin barındırıldığı bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

e-Devlet Askerliğim

Dediğimiz gibi zaten birçok işlem yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyordu ama tüm bu hizmetlerin tek çatı altında toplanması da yine güzel bir artı oluşturmuş durumda.

Ek olarak yeni hizmetle beraber “Sıkça sorulan sorular” sekmesi de kullanıcılara sunulmuş olacak. Bu sekmede sizin askerlik durumunuza ilişkin merak edebileceğiniz sorulara yönelik cevapları alabileceksiniz. Yani “Size özel soru ve cevaplar” gibi bir kısım da sunulmuş olacak.

e-Devlet Askerliğim

e-Devlet Askerliğim hizmetinin şu an kullanıma alındığını belirtelim. Hatta hizmetin bağlantısını da tam şuraya ekleyelim. e-Devlet hesabınıza giriş yaparak bahsettiğimiz tüm işlemleri yapabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler