Pazar, Nisan 28, 2024

Türkiye’nin Yeni Yayın Platformuna Merhaba Diyelim: Mashable Artık Türkiye’de!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler teknoloji ana temalı yayın platformlarından Mashable, artık resmi olarak Türkiye’de yayın hayatına başladı. Amerika Birleşikleri Devletleri, New York merkezli yayın kuruluşlarından Mashable artık Türkiye’de Türkçe dilinde içerikler ve haberler paylaşıyor olacak. Platformun Türkiye ayağını ise Demirören Medya bünyesinde bulunan Milliyet Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. kontrol ediyor olacak.

Daha öncesinde LinkedIn’de açılan iş ilanları aracılığıyla Türkiye’de yayın hayatına başlanılacağı belirtilen ve yurt dışında olduğu kadar olmasa da ülkemizde de bilinen Mashable nedir gelin birazcık bundan bahsedelim; 2005 senesinde Pete Cashmore tarafından kurulan Mashable, kurucusu tarafından bir süre boyunca basit bir WordPress altyapılı blog sitesi olarak yayın yaptı.

mashable türkiye pch photo
Türkiye'nin Yeni Yayın Platformuna Merhaba Diyelim: Mashable Artık Türkiye'de! 2

Mashable, 2009 senesinde Time tarafından en iyi 25 blog listesinde gösterildi ve 2015 senesinde sosyal medya platformu devlerinden Twitter’da 6 milyon takipçiye ulaşan platform 2017’ye geldiğimiz zaman ise 50 milyon dolar karşılığında Amerikan dijital medya ve internet şirketi olan Ziff Davis’e satıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler