Pazar, Nisan 28, 2024

Google Sonsuz Kaydır Özelliği Masaüstüne Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın her zaman savunduğu bir şey var. İnternet devinin açıklamalarına bakarsanız, arama motoru üzerinde yapılan her değişiklik kullanıcı deneyimini biraz daha iyi bir hale getirmek için yapılıyor. Artık bu konuda kullanıcılar ne kadar tatmin ediliyor tartışılır ama internet devi bu amaçla yeni bir güncelleme daha yapacağını duyurdu. Duyuruya göre Google sonsuz kaydır özelliği masaüstünde de kullanılmaya başlayacak.

Yeni özelliğin nasıl işleyeceğini ve tam olarak ne sağlayacağını detaylı bir şekilde ele almak istiyorum. Zira bu durum hem arama yapan kullanıcıları hem de biz içerik üreticilerini ilgilendiriyor.

Google Sonsuz Kaydır Özelliği Ne Sağlayacak?

Google üzerinde bir arama yaptığınızı düşünelim. Aradığınız kelime ya da söz öbeği için sonuçların listelendiğini göreceksiniz.

Fakat bu zamana kadar sonuçlar sayfa sayfa şeklinde listeleniyordu. İlk sayfada kullanıcılara en yararlı olduğu düşünülen içeriklere yer veriliyor. (En azından Google böyle iddia ediyor. 🙂 )

Kullanıcılar diğer sonuçları görmek için ise aşağıda yer alan sayfalara tıklamak zorunda. İlk sayfada aradığınızı bulamadıysanız ya da diğer sonuçları da görmek isterseniz, sayfa numaralarına tıklayarak devam ediyorsunuz.

İşte Google sonsuz kaydır özelliğinde bu durum değişiyor. Arama sonuçları listelendiği zaman, aşağı doğru indiğinizde otomatik olarak yeni sayfaları görüntüleyebileceksiniz. Yani 2. sayfaya geçmek için sayfa numarasına tıklamak gibi bir durum olmayacak. 6 sayfaya kadar bu şekilde direkt kaydırma işlemi yaparak sonuçları listeleyebileceksiniz.

Google sonsuz kaydır

Devam etmek istediğiniz zaman ise “Diğer” ya da “Daha fazla” şeklinde bir butona tıklayacaksınız ve daha fazla sayıda sayfa görmeye devam edeceksiniz.

Açıkçası Google sonsuz kaydır adı altında ortaya çıkan bu özellik bir süredir mobil sürümde kullanılmaya devam ediyor. Mobil sürümde kullanıcı deneyimini iyileştirdi mi derseniz yorum yok derim.

Bana soracak olursanız en büyük ve en önemli sorun, tekrarlayan ve kopya içeriklerin ortadan kaldırılması. Ne yazık ki özellikle haber sitelerinde çok sık kopyala yapıştır içeriklerle karşılaşıyoruz.

Google’ın bu sorunu çözebilecek bir potansiyele sahip olduğunu da herkes biliyor. Ama ne zaman bu yönde adımlar atacak ve kopya içerik sorununu ortadan kaldırıp, kalitenin yükselmesini sağlayacak bilemiyorum. Bence kullanıcı deneyimini iyileştirmesi noktasında atması gereken ilk adım bu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler