Pazartesi, Mayıs 13, 2024

Google Pixe 7a Özellikleri Sızdırıldı: 90Hz Ekran ile Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Google, Mayıs ayında akıllı telefon ailesi Pixel’in uygun fiyatlı modellerinden Google Pixel 6a’ı tanıttıktan sonra kullanıcılardan ekran yenileme hızı konusunda şikayet almıştı ve şirket bu geri bildirimi dikkate almış görünüyor çünkü internete düşen yeni sızıntılara göre Pixel 7a modeli Samsung tarafından üretilen 90Hz yenileme hızına sahip FullHD+ ekran ile birlikte gelecek.

Mevzubahis sızıntı kamera sürücüleri konusunda inceleme yapan ve Pixel 7a modelinin kamera kurulumun Pixel 22 Mid-Range olarak adlandırılacağını öne süren Kuba Wojciechowski tarafından yapıldı.

Google Pixel 7a, üçlü değil ikili kamera kurulumuna sahip olacak

google pixel 7a sizintilar kamera
Google Pixel 6a | GSMArena

Lynx kod adı ile adlandırılan Pixel 7a’nın, daha öncesinde ortaya çıkan sızıntılarda GN1, IMX787 ve IMX712 olmak üzere üçlü kamera kurulumuna sahip olacağı belirtilmişti fakat daha sonra GN1 sensörünün listeden çıkarıldığı ve ikili kamera kurulumuyla geleceği belirtildi. Şu anki bilgiler ışığında akıllı telefon IMX787 sensörüne sahip ana kamera ile birlikte gelecek ve ultra geniş açılı kamera tarafında IMX712 sensörünü kullanacak.

Pixel 6a modeli de arka tarafta ikili kamera kurulumuna sahipti, ancak Pixel 7a’da birincil kamera için daha iyi bir sensör (IMX363’e karşı IMX787) kullanılması daha iyi fotoğraflar çekimi yapılmasını sağlayacak.

Kablosuz şarj desteği ile gelecek

Google Pixel 6a modeline kıyasla Pixel 7a modelinin kablosuz şarj özelliğine sahip olacağı fakat 5W hıza sahip olacağı belirtiliyor. Önceki A modellerinde olmayan özelliklerin bu modelde gelmeye başladığını göz önünde bulundurarak 5a modelinden itibaren kullanımdan kaldırılan 3,5mm’lik jak girişinin de Pixel 7a modellinde geri dönmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler