Perşembe, Mart 28, 2024

e-Spor Artık Seçmeli Ders Haline Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

e-Spor alanı dünya genelinde hızla yayılmaya devam ettiği gibi, ülkemizde de gençlerin vermiş olduğu önem peşinden yeni alanların açılmasını da sağlıyor. Bu sayede Türkiye’de gerçekleşmeye başlayan ilklere de hep birlikte şahit oluyoruz. e-Spor alanında gerçekleştirilen ilk atılımlardan birisini ise İzmir Ekin Koleji gerçekleştiriyor.

e-Spor Seçmeli Ders Haline Geliyor

Belki de öğrencilerin ‘keşke bizim de okulumuzda olsa’ deyip sevineceği önemli haberlerden birisi ile karşı karşıyayız hocalar. Okullardaki müfredatın yavaş yavaş ‘arz-talep’ meselesine doğru kaydığını da görmek sevindirmiyor değil. Çağımızın önemli branşlarından birisi haline gelen eSpor ise artık eğitim alanında kendisini gösteriyor.

Asya ülkelerinde biliyorsunuz ki eSpor çok yaygın ve dehşet oyuncular var. Ülkemizde de ‘bizim neyimiz eksik’ kafası (öyle kafaya kurban) yavaş yavaş oturmaya başladı. Bu konuda ilk atılımı Bahçeşehir Üniversitesi Riot Games ile birlikte iş birliğine giderek yapmıştı. Şimdi ise İzmir Ekin Koleji Kingston firması ile güçlerini birleştirerek eSpor’u seçmeli klüp dersine ekliyor.

bahcesehir universitesi riot games

İlk Örneği Norveç’ten

Bu sene Norveç’te faaliyet gösteren Garnes Vidaregåande okulunda eSpor seçmeli ders olarak öğrencilere sunulmuş ve çok büyük talepler almıştı. Bu sene de Türkiye’de pilot olarak uygulanmaya başlandı. Eğer istenen verimler alınırsa, eSpor alanının ders olarak okullarda başlamaması için hiçbir sebep yok. (Yıkarlar orayı hocaa)

Bu sayede öğrencilerin sevdikleri bir alanda eSpor kültürlerini geliştirerek hem Türkiye genelinde hem de dünya genelinde turnuvalara katılıp kendilerini gösterebilmeleri için mükemmel fırsat olacak. Her zaman söylüyoruz ve bu söylediğimiz söz Türkiye’de yavaş yavaş oturmaya başladı. ‘Oyun oynamak sadece oyundan ibaret değil. Her oyunun bir hikayesi olduğu gibi, oyuncular o oyunlardan kendilerine çok şey katabiliyorlar. Her şeyden önce refleks, hareket gücü, takım oyunu, doğruyu yanlışı ve zamanında hareket edebilmeyi öğreniyorlar.’

e spor ders

Seçmeli ders olarak uygulanmaya başlanacak olan İzmir Ekin Koleji‘nde eSpor alanı öğrencilere refleks egzersizleri, daha iyi performans, doğru beslenme, fitness programları ve tüm bunlarla birlikte dünya genelinde kendilerini ispatlayabilme gibi pek çok önemli yetilere sahip olabilecekler. Bu sayede öğrenciler hem kötü davranışlardan uzak, hem de dışa bağımlılıktan kurtularak olayı yerinde yaşayabilme şansı elde edecekler.

İnşallah eSpor olayı tüm okullarda seçmeli ders olarak alınır ve eSpor alanında dünyaya büyük mesajlar verebiliriz.

ekin koleji

Sistem Nasıl İşliyor ?

eSpor klübüne seçilen tüm öğrenciler 3 sene boyunca aynı dersi alabilecekler. Haftada 2 saat eğitim süreci bulunan bu branşta, belirlenen oyunlarda öğrenciler kendilerini geliştirmeye çalışacak. Aynı zamanda bu oyunlar ile birlikte bilişsel yetenekleri de gelişecek.

Projenin yöneticilerinden olan Ahmet BORA ve Oğuzhan BİLİR, öğrenciler için haftada 2 saatin oturup oyun oynamak olmadığını, bu alanda oyun içerisinde reflekslerini, fiziksel dayanıklılıklarını, takım oyununu ve güçlerini arttırmak için çalışmalar yapılacağını belirterek, yakın zamanda bu programın müfredatta yerinin hazır olacağını belirttiler.

Türkiye’de böylesine güzel girişimleri görmek çok güzel. Biz de PC Hocası olarak İzmir Ekin Koleji‘ne gerçekleştirmiş oldukları bu güzel girişimden dolayı tebriklerimizi sunuyoruz. Darısı Türkiye genelindeki tüm okullara diyelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler