Cumartesi, Nisan 20, 2024

E-ticaret Devi Amazon’un Türkçe Olması Bize Neler Kazandıracak ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın sayılı e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon, bugün yaptığı basın açıklaması ile artık Türkçe olduğunu bildirdi. Milyonlarca ürünü teker teker veya panelden otomatik olarak Türkçe dil desteğine kavuşturan Amazon, Türk kullanıcılardan ne bekliyor ?

Türkiye’deki Potansiyelin Farkındalar

Türk kullanıcılar olarak alışveriş yapmaya gerçekten bayılıyoruz. Özellikle yurt dışından daha ucuza alarak hem Türkiye satış fiyatının altına getirmiş hem de farklı bir deneyim kazanarak bu şekilde ihtiyacımız olan ürünleri temin ediyoruz. Hal böyle olunca diğer e-ticaret siteleri gibi Amazon’da .de uzantısını tamamen Türkçe yaparak hizmete açtı.

Aynı zamanda artık kullanıcılar müşteri hizmetlerinden Türkçe faydalanabileceği gibi, e-posta ve telefon desteğini de yine aynı Türkçe olarak alabilecek. Fakat şöyle bir olumsuzluğa da değinmek istiyorum: Amazon 49 Euro ve üzerindeki tüm alışverişlerde Türkiye’ye ücretsiz kargo hizmeti sunduğunu da bildirdi. 49 Euro şuanda Türkiye parası ile 172 TL‘ye tekabül ediyor. Bu fiyatın biraz daha düşük olması gerektiğini düşünüyorum.

amazon-turkce
“Ürün Sayfalarında Açıklamalar Eksik”

Yıllardır e-ticaret sitelerinde çalıştığım için bu tür işlerin inceliklerini ve detaylarını biliyorum. Ürün açıklamalarını eklemenin ne kadar zor olduğunu bir bana, bir de bu işi yapanlara sorun. Amazon gibi bir dev sitede de milyonlarca ürün olduğu için, şuanda çeşitli yerlerde ve açıklamalarda halen ingilizce içerikler bulunuyor. Amazon’dan aldığımız bilgiye göre bu içeriklerin kısa sürede Türkçe’ye çevrileceğini ve daha sağlıklı bir yapıda olacağını söylediler.

Amazon‘dan bilgi aldık diyorum çünkü Amazon‘un Türk yetkilileri bizim çalışmış olduğumuz basın firması ile ortak hareket ediyor. O yüzden bu bilgiyi almak çok da zor olmadı diyebilirim. İlk aşama için adımlar güzel olsa da, şuanda aktif olan özellikler şu şekilde;

❱ Amazon.de Türkçe oldu

❱ Milyonlarca ürün ve başlıklar Türkçe olarak değiştirildi

❱ Türkçe e-posta ve telefon desteği sunan müşteri hizmetleri getirildi

❱ “Hesabım” bölümünden sipariş ve kargo bilgilerinin içeriklerinin değiştirilmesi gerçekleştirildi

❱ Destek sayfaları Türkçe olarak ayarlandı.

amazon-turkce-destek
Amazon’u Nasıl Türkçe Kullanıyoruz ?

Eğer Amazon üzerinden ürün satın almak gibi bir düşünceniz varsa ve Türkçe kullanmak istiyorsanız Amazon.de sitesini ziyaret etmeniz yeterli oluyor. Adamlar zaten hangi IP’den ve hangi ülkeden bağlandığımızı otomatik tespit ettiği için o arayüzü kolayca gösterebiliyorlar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler