Cuma, Nisan 19, 2024

EA Sports, Her Yıl Yeni FIFA ve NBA Oyunu Yayınlamayı Bırakabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Futbol oyunu piyasasının en ileri gelen isimlerinden EA Sports şirketi; uzun zamandır her yıl yeni mod, oyuncu kadrosu ve grafik gelişimleri gibi yeniliklerle spor oyunu severlere yeni oyunlar yayınlıyor. Bu duruma hepimizin alışmasına rağmen, şirket yeni bir karar verebilir. Önümüzdeki yıllarda EA Sports şirketi her yıl çıkardığı NBA Live, FIFA, MADDEN NFL serilerini her yıl yayınlamaktan vazgeçebilir.

EA Sports Her Yıl Yeni FIFA ve NBA Oyunu Yayınlamayı Bırakabilir İÇERİK png min

Andrew Wilson, Spor Oyunu Severleri Düşündürdü

Bir çoğumuzun uzun yıllardır tanıdığı bir isimdir, EA Sports. Çocukluk yıllarında dilimize dolanan “İ Es Port Tını Geym” cümlesiyle pek çoğumuz bu şirketi sevdik ve benimsedik. Her çıkan yeni FIFA ve NBA oyununda sevindiğimiz gibi, her gelecek yeni oyun için de ayrı bir heyecana kapıldık. 

Bu şirket, her yeni oyunuyla spor oyunu severlere yeni modlar, yeni grafikler, yeni kadrolar ve yeni oyun sistemleri gibi yeniliklerle oyun severleri bir şekilde sevindirmeyi başardı. Biz bu duruma alışmışken EA CEO‘su Andrew Wilson, Bloomberg‘de yaptığı bir konuşmada bu durumun değişebileceğini açıkladı. Wilson, kendileri adına bu oyunların 365 gün boyunca yaşayan, canlı bir servis olabileceğini belirtti. Bu sistem değişikliği sayesinde oyunseverler her yıl yeni FIFA oyunu satın almadan içerik veya özellik paketlerini edinerek güncel kalabilecek. Söz konusu paketlerin her ay belli bir ücret karşılığında sağlanabileceği de yapılan tahminler arasında. 

EA Sports Her Yıl Yeni FIFA ve NBA Oyunu Yayınlamayı Bırakabilir İÇERİK png min 1

“Çevrimiçi Satışların Artması, Bu Tür Değişimleri Mümkün Kılmakta”

Wilson, çevrimiçi satışlardaki artışın bu tarz bir değişimi mümkün hâle getirdiğini belirtti. CEO, spor oyunları yayınlama konusunda yapılması düşünülen değişiklikler için net bir tarih vermedi. Yeni modele geçiş sonucunda oyuncular, yapılacak yeniliklere daha kısa sürede erişebilir. Hem de bu tür bir uygulama, geliştirici ekip olan EA Sports‘a çalışmalar için daha uzun bir süre kazandırabilir. Yeni oyunlarda daha büyük sistemsel değişiklikler görmeyi isteyeceğimiz gibi, aynı grafiklerle yıllarca oyun oynamaya mahkûm kalmayı da istemeyiz. Süreç nasıl devam edecek, bekleyelim ve görelim. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler