Cuma, Mart 29, 2024

eFootball 2022 1.0.0 Güncellemesi Duyuruldu! Neler Gelecek?

Paylaş

silkroad gaminggentr

eFootball 2022 çıktığı zaman, yani bundan yaklaşık olarak 6 ay kadar önce “Konami sen ne yaptın!” dedik. Zira o efsane PES serisinin devamında gelen oyunda, çok fazla hata vardı. Firma sorunları kabul etti ve oyunun güncellemeleri üzerinde çalıştığını duyurdu. İşte ilk büyük güncelleme eFootball 2022 1.0.0 sürümü için de zaman geldi.

Aradan geçen yaklaşık 6 ay kadar süre sonra, firma oyun için beklenen büyük güncellemesinin çıkış tarihini açıkladı. Ayrıca güncelleme ile gelecek yenilikler de net olarak ortaya çıktı.

eFootball 2022 1.0.0 Güncellemesi Neler Getiriyor?

Dilerseniz önce geri bildirimlere göre hazırlandığı belirtilen değişikliklerden bir söz edelim. Sonra güncellemenin çıkış tarihine de geleceğim. Zira daha önce de güncelleme duyurulmuş ama çıkış tarihi belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Konami yenilikleri madde madde ele almış. Biz de aynı şekilde gidelim.

Şut Konusunda İyileştirmeler

Oyunlar şut çekme konusunda çok fazla şikayet vardı. Şut çekme hızı ve eğrileri konusunda hatalar da görüyorduk. İşte bu konuda bir düzenleme yapılmış.

Bir kere ilk etapta oyuna yeni dinamikler kazandıracak olan yeni şut eğrileri yapıma eklenmiş. Çok daha çeşitli şut eğrileri gelmiş ve bu sayede farklı vuruşlarla farklı açılardan, çeşitli goller atmak mümkün olacak. Yani oyunda şut çeşitliliği artmış olacak.

Diğer taraftan şut çekme hızında iyileştirme, şutların hedefi bulma konusunda iyileştirme gibi düzenlemeler de yapılmış.

eFootball 2022 1.0.0

Defans Konusunda İyileştirmeler

Defans konusu da yine eFootball 2022 yapımı için en çok eleştirilen noktalardan birisi olmuştu. Oyunda doğru düzgün defans yapmak çok mümkün olmuyordu. Yapım bunun için tuş kombinasyonunda değişikliklere gitmiş.

Oyuna yeni bazı komutlar eklenmiş. Bunlara geçelim.

Pres İste: Top rakipteyken, birkaç oyuncunun topa pres yapmasını isteyebileceksiniz. Pas yollarını daraltabileceksiniz.

Yakından Takip Özelliği: Yine rakip oyuncunun alanını daraltmak için geçerli olacak bir özellik. Bu komutta kontrol ettiğiniz oyuncu, hafif çömelmiş bir şekilde topu ayağında bulunduran oyuncunun alanını daraltacak.

Baskı: FIFA serisinde de gördüğümüz rakibe baskı yapma özelliği. Top kimin ayağındaysa otomatik olarak baskı yapabileceksiniz.

Omuz Mücadelesi: Omuz omuza dediğimiz mücadele de oyuna eklenecek. Özellikle topa koşular sırasında kullanarak rakibinizi omuzla itebileceksiniz.

eFootball 2022 1.0.0

Top Sürme Konusunda Yenilikler

İkili mücadeleler daha iyi hale getirilmiş. Ayrıca oyuncuların hızlı koşma, top takibi gibi kısımlarda daha iyi olmasını sağlayacak iyileştirmelere de yer verilmiş. Yeni çalım hareketleri de var.

eFootball 2022 1.0.0

Pas Konusunda Yapılan İyileştirmeler

eFootball 2022 1.0.0 sürümüyle beraber, oyunun ana damarı olan pas özelliğine de iyileştirmeler geliyor. Yine geri bildirimler değerlendirilerek yapılan değişikliklerde pas hızının arttırıldığını göreceğiz.

Ritmik pas dediğimiz özellik devreye girecek. Daha isabetli ve daha hızlı paslar olacak. Pas konusunda yaşanan hatalar giderilirken, farklı tarzlarda paslar vermenizi sağlayacak yeni komutlar da oyuna eklenmiş.

eFootball 2022 1.0.0

Oyun planına yeni özellikler eklenmesi, çevrimiçi bağlantı iyileştirmeleri gibi iyileştirmelerin dışında “Yaratıcı Takım” modunun adının da artık Rüya Takım olarak değiştiği açıklandı.

Burada yeni oyuncular kazanarak takımınızı kurmanız bir yana, artık oyuncularınızı geliştirerek istediğiniz takıma ulaşmayı da kolaylaştırabileceksiniz. Oyunculara biraz daha fazla özgürlük verildiği net.

eFootball 2022 1.0.0 Güncellemesi Ne Zaman Çıkacak?

Tüm bu değişiklikler ve çok daha fazlasını oyuna getirecek olan eFootball 2022 1.0.0 güncellemesinin 14 Nisan tarihinde çıkacağı açıklandı.

Sadece 5 gün sonra yeni güncellemeyi deneyebileceğiz. Bakalım bu kez hatalar ne kadar giderilmiş olacak. Ayrıca oyuna eklenen yeni özellikleri de merakla bekliyorum. Güncelleme yayınlandığı zaman deneriz ve yine bir inceleme hazırlarız. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler