Perşembe, Nisan 25, 2024

EK, RTX 3090 Founder’s Edition İçin Quantum Vector Su Bloğunu Piyasaya Sundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

EK, 2021 yılına özellikle NVIDIA GeForce RTX 3090 Founder’s Edition ekran kartı için özel sürüm su bloğunu piyasaya sürmekle başlıyor. RTX 3080 modeline benzer bir şekilde, her ikisi de D-RGB aydınlatmaya sahip biri gümüş diğeri siyah olmak üzere iki versiyonda satışa sunuluyor.

Bu su blokları, rakipsiz çok yönlülük sunan iki tür bağlantı terminali ile birlikte geliyor. RTX 3090 ekran kartından en yüksek performansı elde etmek, su bloğunun tasarımının bir anahtarıdır diyebiliriz. Bu nedenle EK, diğer EK-Vector bloklarına kıyasla yüzde 30 daha geniş bir kanat alanı dahil ediyor.

ek rtx 3090 founders edition ekran karti icin quantum vector su blogunu sunuyor 1

Bir kez takıldığında, bloğun kendisi tek yuvalı bir tasarım olmasına rağmen RTX 3090‘ınız kasada iki yuva kaplıyor.

Bu su bloğu, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre bunları değiştirmelerine olanak tanıyan bir dizi bağlantı terminalleriyle birlikte teslim ediliyor. Bir terminalin yan tarafında iki adet doğrudan G1 / 4 bağlantı noktası bulunurken, diğeri daha geleneksel yapıda ve içerisinden geçen dört adet G1 / 4 bağlantı noktası bulunuyor.

Bu, terminallerin doğrudan su bloğunun bakır soğuk plakasına bağlanmasını sağlıyor. Arka plaka ayrıca yüzey alanını artıran nervürlü bir dokuya sahip. Arka plaka aynı zamanda, arka plakadaki soğuk plaka ile temas eden ve daha sonra doğrudan sıvı ile soğutulan bir bölüm aracılığıyla ek bir aktif soğutma sağlıyor.

ek rtx 3090 founders edition ekran karti icin quantum vector su blogunu sunuyor 2

EK-Quantum Vector FE RTX 3090 D-RGB tam kapaklı su bloğu 2021 yılının Mart ayında piyasaya sürülüyor. Hem siyah hem de gümüş versiyonlarının aynı fiyatla satışa sürüleceği belirtiliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler