Çarşamba, Nisan 24, 2024

Elon Musk, Mars’a Gitmek İsteyenler İçin Bilet Fiyatlarını Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en büyük uzak ajanslarında başı çeken SpaceX firmasının CEO’su Elon Musk, Mars’a gidiş dönüş bilet fiyatlarının yaklaşık olarak 500bin dolar gibi fiyat olacağını açıkladı. Elon Musk gerçekten ileride insanların gezegenler arası seyahat edebileceğine inanıyor.

NASA’dan sonra akla gelen uzay şirketi olan SpaceX, yakın zamanda insanları Dünya’dan Mars’a, Mars’dan da Dünya’ya seyahat edebilmeler için uzun zamandır çalışıyor. Şirketin önündeki hedefi 2025 yılında Mars’a ilk koloniyi gönderebilmek. Eğer bu hedefi başarabilirse gelecekte insanları Starship isimli uzay gemisi ile sanki ülkeler arası seyahat ediyormuşsunuz gibi gezegenler arası seyahat bekliyor. 

Bu konu ile ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan SpaceX’in CEO’su Elon Musk, ileride Mars’a gidiş geliş biletlerin 500bin dolar gibi bir fiyatı olabileceğini söyledi.

Musk Twitter hesabından “Görevlerin hacmine bağlı olarak değişebilir. Ancak isteyenlerin 500 bin doların altında bir maliyetle Mars’a taşınabileceğini (geri dönüş bileti ücretsiz) düşünüyorum. Zamanla bu rakam 100 bin doların da altına düşebilir. Yani gelişmiş ekonomiye sahip bir ülkede yaşayan birisinin evini satıp Mars’a gitmesi mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

Elon Musk: Mars’dan Geri dönüş Olmayabilir

Mars’a gitmek isteyen kişilerin ölüme hazır olmaları gerektiğini bildiren Musk, uzay radyasyonlarının, güneş patlamalarının, düşük yer çekiminin ve dondurucu soğukların gidenleri çok çok zorlayacağını da ekledi. Elon Musk bu konu ile geçtiğimiz yıl bir konuşma yapmıştı. Yaptığı bu konuşmada “Bir felaketin gerçekleşme olasılığı yüksek, bunu önlemenin bir yolu yok. Bu durum aslında ‘ölmeye hazır mısınız?’ sorusunu sormak gibi. Astronotlar ancak ölmeye hazır oldukları takdirde Mars’a gitmek için iyi bir aday olabilecekler.” şeklinde konuştu.

İnsanların ve teknolojinin henüz Mars yolculuğu için hazır olmadığını anlayabiliyoruz. Eğer bir gün Mars’a gerçekleştirilecek yolculukta yer almak isterseniz cebinizden 500bin dolar gibi bir para çıkacak ve her an ölüme hazır olacaksınız. Bu durum gerçekten insan zor gibi geliyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler