Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Keyifli Vakit Geçirebileceğiniz En İyi Ücretsiz Oyunlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun fiyatları ortada. Steam zaten dolar kuruna geçti. Epic Games tarafı var diyorduk ama bugün itibariyle Epic Games tarafında da zamlar gelmeye başladı. Oyun fiyatlarının artması, haliyle oyuncuları yeni alternatiflere doğru yönlendirmeye başladı. İşte tam da bu kısımda ücretsiz oyunlar bir güneş gibi doğuyor. 😊 Çoğu zaman online tabanlı olarak karşımıza çıkan ücretsiz oyunlarda da birçok alternatif yapım var. Bugün paylaşacağımız listede tüm bu alternatif yapımlar içerisinden en iyi ücretsiz oyunlar serisi hazırlayacağız.

Listede mutlaka tanıdık yapımlara denk geleceksiniz diye umut ediyorum. Ama tabii ki paylaşacağımız oyunlarla henüz tanışmamış olan takipçilerimizde olacaktır.

En İyi Ücretsiz Oyunlar için Belirlediğimiz Liste

Listemizde yer vereceğimiz oyunların tamamı yeni yapımlar ya da 2023, 2024 yılında çıkış yapmış olan yapımlar değil. Oyunun yeni olması ya da popüler olması bizim için tek kriter değil. Bunun yanında oyunun ne kadar keyifli olduğu da bizim için önemli olan kriterler arasında. Listemizi de bu kriterlere dikkat ederek değerlendirdik.

En İyi Ücretsiz Oyunlar

Call of Duty Warzone 2

FPS oyunu severler için kaçırılmaması gereken oyun, efsane haline gelen Call of Duty serisinin online yüzünü yansıtıyor.

Oyun Modern Warfare 2 dinamikleri üzerine kurulu ve bir hayli iddialı grafiklerle oynanış mekaniklerine sahip. 150 oyuncuya kadar ulaşan battle royale modu gibi modları da bulunan yapımın şu an bile çok ciddi bir oyuncu kitlesi var. Oyun için linki de hemen şuraya bırakıyorum.

en iyi ücretsiz oyunlar

Counter Strike 2

Yıllar sonra gelen ve en iyi ücretsiz oyunlar listesine tepeden yerleşen bir yapım. CS:GO öldü. Artık yaşasın yeni kral deme zamanı geldi. Dev bir güncelleme olarak sunulan Counter Strike 2, yepyeni grafikleri ve çok daha iyi mekanikleriyle dikkat çekiyor.

Sürekli güncellemeler almaya devam eden oyun, aynı zamanda en çok oynanan FPS oyunlarının da içerisinde yer alıyor. Oyunun tamamen ücretsiz olması bir yana, hala skinler ve silahlar gibi ögeler için satın alımlar geçerli. Bu açıdan oyunda dev bir alışveriş pazarı olduğunu da söyleyebiliriz. Yapım için linki hemen şuraya ekliyorum.

eFootball 2024

Listemize biraz daha hareket katalım. En iyi ücretsiz oyunlar içerisinde bir futbol oyununun olması güzel. Zira yıllarca PES ve FIFA yarışını gördük ancak iki oyunda yüksek ücretlere satılıyordu.

eFootball 2024 ise PES serisinin devamı niteliğinde olan bir oyun. Konami tarafından sunulan oyun, giderek daha iyi hale gelen grafiklere ve oynanış mekaniklerine sahip olan bir futbol oyunu. Şunu da belirtmek gerekiyor ki oyunun daha iyi yerlere gelmesi için ücretsiz olması yeterli olmuyor. Biraz daha gelişmesi lazım.

The Sims 4

Biri hayat simülasyonu mu dedi. İşte cevap The Sims. Aylar önce zaten bu oyun ücretli olarak sunuluyordu. The Sims serisinin mevcutta olan son oyunu olan The Sims 4, yeni oyunun duyurusunun yapılmasının hemen ardından ücretsiz hale getirildi ve oyuncuların beğenisine sunuldu. Bir hayat simülasyonu olan oyunda, kendi kariyerinizi oluşturuyor ve aile yaşantınızı düzenliyorsunuz.

Destiny 2

Ben Steam platformundan ayrılmam, benim oyunum Steam platformunda olmalı diyenler için güzel bir oyundan daha söz edeceğiz. Bahsettiğimiz yapım Destiny 2. Kaliteli grafikleriyle öne çıkan aksiyon MMO türünde oyun, 2019 yılında piyasaya çıkmış ve sevilmişti.

Farklı sınıflar ve farklı yeteneklerle aksiyon dolu bir maceranın kapılarını aralayan yapım, MMO severler için güzel bir alternatif. Tabii ki en güzel yanı tamamen ücretsiz olması.

Paladins

Adı çok duyulmamış olsa da Steam’de kendisine has bir kitle oluşturmayı başaran Paladins, takımların birbirlerine karşı savaştıkları bir FPS oyunu. Arena Shooter bölgesine bırakılan iki takımın, birbirlerine üstünlük kurma çabasını gördüğümüz oyun Steam’in en iyi ücretsiz oyunları listesinde de yer alıyor.

Dauntless

Biraz daha farklı bir evrene yürümek isteyenler için güzel alternatifler arasında yer alan Dauntless, Phoenix Labs tarafından geliştirilmiş bir aksiyon RYO olarak öne çıkıyor. Oyunda 4 kişilik bir ekip oluyorsunuz ve canavarları avlamak için yola çıkıyorsunuz.

Canavarları alt ettikçe, çeşitli kaynakların sahibi oluyorsunuz. Kaynaklarınızın sayısı arttıkça, silah ve ekipman gibi farklı araçlara ulaşabiliyor ve karakterinizi daha güçlü bir hale getirebiliyorsunuz.

DCS World

Sizi bir cepheden alalım ve başka bir cepheye geçelim. Ücretsiz simülasyon oyunları arasında da gösterebileceğimiz DCS World, bir uçuş simülasyon oyunu.

Savaş uçaklarını kontrol ettiğiniz oyunda temelde 2. Dünya Savaşı konu ediniyor. Uçaklardan birini seçiyorsunuz ve rakiplerinizi yere indirmeye çalışıyorsunuz. Güzel bir simülasyon olmasının yanında tabii ki en güzel yanı en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer almaya hak kazanan ücretsiz bir oyun olması.

Team Fortress 2

İlk kez 2007 yılında çıkış yapan Team Fortress 2, Valve imzasını taşıyan oyunlardan biri. Yine FPS türünün güzel örneklerinden biri olan oyunda iki takım rekabetinin odak alındığını görüyoruz. Farklı sınıflara sahip karakterlerin bulunduğu takımların birbirleriyle olan mücadelesine konuk oluyoruz.

Marvel Snap

Biraz daha farklı bir şeyler arayanlar için listemize ekleyeceğimiz diğer bir yapım Marvel Snap olacak. Marvel evreninin konu edindiği yapım, bir kart oyunu olarak geçiyor. Oyuncular Marvel karakterlerinin bulunduğu oyuncu kartlarından kendilerine en güçlü takımı oluşturmaya çalışıyorlar.

Kart seti ile beraber rakibinize karşı mücadele ediyorsunuz ve bu stratejik savaşta üstün gelmeye çalışıyorsunuz.

Enlisted

En çok saran oyunlar arasında Enlisted yapımını listenin kesin üst sıralarına yazarım. Tarihsel gerçeklikler üzerinden ilerleyen oyun 2. Dünya Savaşı’nı konu ediniyor. Takımınızla beraber mücadele ettiğiniz savaş oyununda, verdiğiniz emirler tüm kaderinizi etkileyebiliyor. Oyunun atmosferi 2. Dünya Savaşı’nı yansıtma konusunda bayağı bir başarılı.

Conqueror’s Blade

En iyi ücretsiz oyunlar listemizde herkese hitap edecek bir yapım var. Conqueror’s Balde bu yapımlar arasında yer alıyor. İçinizdeki şövalyeyi yaşatacak olan oyunda, orta çağ dönemindeki savaşlara katılıyorsunuz ve taburunuzu en iyi şekilde yönlendirerek, zafere ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Askerlerinizi yönetmek için en birçok farklı taktik yönetimine erişebileceğiniz oyunda, farklı kamera bakış açılarına geçmek de mümkün.

World of Tanks

Muhtemelen her yerde reklamına denk gelmişsinizdir. World of Tanks kesinlikle en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer alması gereken bir yapım. Adından da anlayabileceğiniz gibi bu takım tabanlı MMO oyununda, tank savaşlarına katılıyorsunuz.

Kazandığınız zaferlerden elde ettiğiniz kazanımlarla yeni tanklara ulaşabiliyor ve tanklarınızı da geliştirebiliyorsunuz. Düzenli olarak yapılan etkinlikler de oyuna olan ilginin yüksek kalmasını sağlıyor.

World of Warships

Yine World of Tanks gibi çok meşhur olan bir yapımdan söz ediyoruz. Burada ise odak biraz daha farklı. Warships adından da anlayabileceğiniz gibi dev savaşlarına odaklanıyor. Oyunda sayısız gemi ve bu gemiler için sunulan çok sayıda geliştirmeyi görebiliyoruz.

War Thunder

Bu seriden başlamışken bu seriden devam edelim. Yine en iyi ücretsiz oyunlar arasında yer alan bir diğer yapım ise War Thunder. Gaijin Entertainment tarafından geliştirilen savaş simülasyonu oyununda, çok çeşitli savaş araçlarını kullanarak rakip takımı alt etmeye çalışıyorsunuz.

Farklı uluslara ait olan çok sayıda savaş aracı sunulduğu için oyun uzun süreler boyunca oynansa bile sıkmıyor.

Eve Online

Uzay temalı bir oyun arayanlar için de iddialı bir yapımımız var. Eve Online, uzay teması açısından değerlendirecek olursak en iyi ücretsiz oyunlar arasında.

5000 üzerinde uzay pilotunun yer aldığı devasa bir uzay savaşı düşünün. İşte Eve Online tam olarak bize bunu sağlamış oluyor.

Star Conflict

Uzay demişken yine uzay oyunlarından devam edelim. Star Conflict yapımı da bu alanda en iyi ücretsiz oyunlar arasında gösterebileceğimiz yapımlar arasında yer alıyor.

Uzay simülasyon temelli oyunda PvE ya da PvP savaşlarına katılarak çok oyunlu uzay savaşı mücadelelerinin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Fortnite

Listede yer vermeye gerek var mı bilemedim. Zira Fortnite oyununu bilmeyen kalmadı desek yeridir. Battle Royale furyası patladığı zaman öne çıkan oyun, 2017 yılında geldi ve o zamandan bu zamana kadar çok geniş bir kitleye ulaştı. Sürekli güncellemeler alması ve yeni sezonlara geçiş yapması da oyunun canlı kalmasını sağladı.

PUBG

Yine Battle Royale türünün en iddialı oyunlarından biri olan PUBG, kısa süre önce Steam üzerinden ücretsiz olarak sunulmuş ve oyuncu sayısını katlamıştı. Oyun en iyi ücretsiz oyunlar listemize giriş yaptı zira hala çok ciddi bir oyuncu kitlesi var.

Yu-Gi-Oh! Master Duel

Kesinlikle seveceğinizi düşündüğüm bir kart oyunu. Efsaneler arasında yer alan çizgi dizilerden biri olan Yu-Gi-Oh! Yapımının konu alındığı kart oyununda, çizgi dizide de yer alan karakterlerle bir kart destesi hazırlıyorsunuz ve masa oyununda rakiplerinizi alt etmeye çalışıyorsunuz.

Apex Legends

EA Games imzasını taşıyan Apex Legends, renkli grafikleri ve rekabetçi ortamıyla dikkat çeken oyunlardan biri. Oyuna sürekli yeni karakterler de ekleniyor. Takımlar halinde mücadele ediyorsunuz ve Battle Royale ruhuna uygun olarak hayatta kalan son takım olmaya çalışıyorsunuz.

Dota 2

Eski ama eski olduğu kadar da efsane bir MOBA oyunu. Steam’de en çok oynananlar listesinde yer alan oyun, birçok espor turnuvasının da baş konuğu olarak karşımıza çıkıyor.

5v5 arenada oynanan yapımda, rakibin üssünü ele geçirerek üstünlük kurmaya çalışıyorsunuz. Kesinlikle en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer alması gereken bir yapım.

Brawlhalla

Bir platform oyunu olan Brawlhalla, 8 oyuncuya kadar çevrim içi olarak oynanabildiği gibi lokalde de oynanabiliyor. Çapraz platform desteğinin de bulunduğu oyunda istediğiniz karakteri seçerek rakipleri yenmeye çalışıyorsunuz. Minik karakterlerle oldukça eğlenceli bir oyun deneyimi sunulduğunu söyleyebiliriz.

LOL

League of Legends yani bilinen adıyla LOL, kesinlikle efsane olan oyunlar içerisinde. Espor turnuvalarının vazgeçilmezi olan yapım, en iyi MOBA türü yapım diyebiliriz. Oyuna sürekli olarak güncellemeler gelmeye ve yeni karakterler eklenmeye devam ediyor.

Taktiksel bir oynanışa sahip olan yapımda takım arkadaşlarınızla beraber karşı takımın üslerini yok etmeye çalışıyorsunuz. Eğlenceli ve taktik isteyen bir oyun.

Smite

LOL türünde bir oyun olan Smite, 5v5 şeklinde takım halinde oynanan oyunlardan birisi. Üçüncü şahıs kamera açısıyla oynadığınızda amaç yine karşı takımın üslerini yok etmek. Farklı karakterler arasından seçim yaparak, size en çok uyan karakter üzerinden oyuna devam edebiliyorsunuz.

Star Wars The Old Republic

Star Wars evreninin içerisine daldığınız The Old Republic, uzay oyunlarını severler için net bir şekilde en iyi oyunlar listesinde olmalı. MMO türünde olan oyunda filmlerin hikayesinin 3000 bin yıl öncesi konu ediniyor. Jedi ya da Sith arasında seçim yapabileceğiniz oyunda çoğunlukla aksiyon ögeleri öne çıkıyor.

Lost Ark

Güney Kore’de piyasaya sürülen ve uzunca bir sürede bu bölgeye özel kalan, Avrupa bölgesi için de yayınlanınca en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer buldu. MMO türünde olan oyun Final Fantasy serisini andıran bir oynanış sunuyor. Temel oyun ücretsiz olsa da çeşitli DLC paketleri var ve bu paketlerin de ücretli olarak sunulduğunu görüyoruz.

 Warframe

Aksiyon türünde bir oyun olan Warframe, Co-op üçüncü şahıs kameralı olarak oynanıyor. Özel zırhlara bürünmüş olan takımınızda düşmanlara karşı mücadele ediyorsunuz.

Path of Exile

RPG türünde bir oyun olan Path of Exile, büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Çoklu oyuncu desteği sayesinde arkadaşlarınızla beraber çeşitli kötü güçlere ve canavarlara karşı mücadele edebiliyorsunuz.

Splitgate

En iyi ücretsiz oyunlar listemizde son sırada Splitgate yapımı yer alıyor. Portal ve Halo arasında bir yerde olan oyun, FPS deneyimini başka bir yere taşıyor. Arena içerisinde kendinize portallar açıp rakiplerinize karşı avantaj sağlayabiliyorsunuz. Taktiksel yönü de öne çıkaran oyun bir hayli eğlenceli diyebiliriz.

En iyi ücretsiz oyunlar için listemizin sonuna geldik. Mutlaka unuttuğumuz oyunlar vardır. Artık o oyunlar için de sizin yorumlarınızı bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler