Salı, Nisan 23, 2024

Epic Games Kullanıcı Sayısı ile Kritik Sınırı Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

2022 ilk çeyreğinde, 2021 yılına ait verilerini açıklayan firmalara bir yenisi daha eklendi. Epic Games, 2021 yılı verilerini açıkladı ve kullanıcı sayısı konusunda önemli bir eşiği geçtiğini resmi olarak duyurmuş oldu.

Steam ile girdiği yarışta zaten kendisini göstermiş olan firma, görünen o ki kullanıcıların da kalbini çalmayı başarmış. Açıklanan verilere göre kullanıcı sayıları öyle azımsanacak seviyede değil.

Epic Games, 500 Milyon Kullanıcı Barajını Geçti

Yapılan açıklamaya göre platform, 500 milyon kullanıcı sayısını geçmeyi başardı. Platformun kullanıcı sayısı arttığı gibi, büyüme hızında da bir artış yaşandığı duyuruldu.

Sadece 2021 yılında firmanın 194 milyondan daha fazla yeni kullanıcı kazandığı söylendi. Bu demek oluyor ki 2020 yılına göre 34 milyon daha fazla kullanıcı kazanılmış.

Kaçırmayın: Brothers A Tale of Two Sons Ücretsiz Oldu

Tabii ki bu durum üzerinde en etkili olan ücretsiz verilen oyunlar gibi gözüküyor. Firma, her hafta ücretsiz oyun dağıtıyor. Bunun dışında kış indirimlerinde, yıl başı indirimlerinde, Çin yılında yani belli aralıklarla ücretsiz oyunlar veriliyor.

Epic Games

Bunlar içerisinde GTA 5 gibi çok iddialı yapımlar da oluyor. Haliyle abone sayıları uçuyor. Mesela şöyle ilginç bir veri var. GTA 5 ücretsiz yapıldığı zaman Epic Games, sadece 1 günde 7 milyon yeni kullanıcı kazanmış.

Böyle devam ederse, oyun konusunda platform ilk akla gelen adreslerden biri olacak gibi. Şimdi Steam düşünsün. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler