Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Epic Games ve Google Arasındaki Dava Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

723 Milyon kullanıcısı bulunan oyun satış ve geliştirme şirketi olan Epic Games, Google ile uygulama içi ödemeler konusunda sorunlar yaşamakta. Bu yaşanan sorunlardan dolayı Epic Games’in Google’a açmış olduğu dava başladı.

Epic Games

Epic Games’in açtığı davanın nedeni ise oldukça merak uyandırdı. Davanın nedeni aslında tahmin edilebilir. Zira uzun süredir iki firma arasında komisyon ödemelerinden kaynaklı olarak bir sürtüşme var. Yeni davanın nedeni de tam olarak bu. Epic Games hizmet ve oyun satışlarından alınan %30 komisyondan şikayetçi olduğu için davaya başvuruyor.

Epic Games’in avukatı Gary Bornstein, durumu şu şekilde anlattı ;

Google’ın yapmış olduğu zamların  Epic games’in hizmetlerinin ve oyunlarının kalitelerini düşürdüğünü ve tercihlerinin azalmasına sebep olduğunu söyledi.

Bu söylemlerin ardına Google şirketinin avukatı olan Glenn Pomerantz ise bu durumun Apple ile aralarında yaşanan rekabete dayalı olduğundan söz etti.

Epic Games Google’ın Android uygulamalarında yasal olmayan satışlarda bulunduğunu ve bu sayede alınan komisyonlar ile büyük bir gelir elde edildiğini düşünüyor. Firma, aynı zamanda yasa ihlalinde bulunduklarını öne sürüyor. Bu söylemlerin ardından Google, satış pazarının geliştiriciler ve kullanıcılar için adil bir pazar yeri olduğunu savundu.

Epic Games

Davanın Epic cephesi tarafından kazanılması durumunda neler olacak soruları fazlasıyla gündemde.

Epic Games’in ürünlerinin ve yapmış oldukları hizmetleri için %15 – %30 civarı arasında bir ücret talep ettiği söyleniyor. Ayrıca Epic Games, Google Play Store uygulama mağazasındaki işleyişlerde de belli başlı noktalarda değişiklikler talep ediyor.

İki büyük şirket arasında ki dava durumunu sizlere bahsettik. İlerleyen zamanlarda oluşan gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler