Pazar, Eylül 8, 2024

EVGA, Ekran Kartı Üretimini Sonlandırıyor

Paylaş

Önde gelen ekran kartı üreticilerinden biri olan EVGA, geçtiğimiz gün gündeme gelen bir haberle teknoloji dünyasını salladı. Öyle ki habere göre ekran kartı devinin artık kart üretmeye son vereceğini öğrendik.

Konu hakkında bilgilendirme yapılması için teknoloji basını üyelerine özel bir toplantı yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

EVGA, Nvidia ile Olan Ortaklığını Bitirdi

Konunun detayları hakkında yapılacak açıklamaları da beklemekle beraber, ilk açıklamalara göre EVGA’nın, Nvidia ile olan ortaklığını bitirme kararı aldığını öğrendik.

Neden olarak ise maddi sorunlar değil de Nvidia ile bozulan ilişkiler gösterildi. Sonuç olarak Nvidia ile ortaklık bitirilmiş oldu.

Kararın ardından AMD ve Intel gibi GPU üreticilerine de herhangi bir yönelme olmayacağı söylendi. Yani şu an da EVGA’nın AMD veya Intel ekran kartlarını üretme gibi de bir planı yok. Tamamen pazardan çekilmiş olacaklar.

BENZER:  MSI, COMPUTEX 2024 Büyük Açılışında YZ Çılgınlığını Ateşliyor

EVGA

Alınan karar doğrultusunda firmanın RTX 40 serisi GPU modellerini de piyasaya sunmadığını göreceğiz. Aslında RTX 40 serisi için hazırlık yapıldığı biliniyor ama EVGA, artık bu seriler için de üretim yapmayacak.

Mevcut RTX 30 modellerinin satışı ve ürün desteği devam edecek ama o kadar ile sınırlı kalınacak. En azından şu an için.

Alınan bu karar sonrasında küçülmeye de gideceği öğrenilen EVGA’nın detaylı açıklamalarda neler söyleyeceği de önemli. Karardan dönmesi söz konusu olur mu işte orasını bilemiyoruz.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler