Perşembe, Nisan 25, 2024

Exynos İşlemciler, Gelecekte Windows Bilgisayarlarda Kullanılacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, geçtiğimiz ay ilk defa çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiği WWDC20 etkinliğinde ARM tabanlı kendi işlemcilerine geçiş yapacağını duyurdu. Böylelikle gelecekteki iMac, Mac, Macbook Air ve Macbook Pro modellerinde Apple’ın A12Z Bionic işlemcisinin gelmesini bekliyoruz. Apple’ın ARM tabanlı Mac’lerinin aksine, ARM tabanlı PC’ler Qualcomm’un Snapdragon teknolojisi tarafından destekleniyor.

Windows 10 PC’ler Exynos’a Geçiyor

Şimdi ise akıllı telefon üreticisi Samsung, Windows 10 Bilgisayarlar için 5nm Exynos 1000 tabanlı yeni bir Exynos işlemci üzerinde geliştirmeler yapıyor.

Samsung, Windows 10 PC‘ler için ilk kezkendi ARM işlemcisini oluşturmuyor, SamMobile tarafından elde ettiğimiz bilgilere göre şirket; zaten hali hazırda Exynos 990 işlemcisinin bilgisayarlara özgü bir sürümünü geliştirdi lakin yonga setinin gücünden yeterince emin olmadığından bu projeyi durdurdu.

Android akıllı telefonlar için Exynos 1000‘in AMD grafiklerini kullanacağına dair söylentiler var, ancak Samsung’un Windows 10 PC’ler için aynı stratejiyi izlememe olasılığı da yüksek – Exynos 1000, PC’lerde AMD’nin GPU desteğine sahip olmayabilir. –

Bununla birlikte, Samsung, Windows 10 PC’lere güç sağlamak için bir ARM işlemcisi başlatırsa, şirketin ilk önce Galaxy Book S benzeri ince ve hafif dizüstü bilgisayarlara güç sağlamak için kullanması muhtemeldir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler