Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook, Almanya’da Kullanıcı Verilerini İşleyemeyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir Alman düzenleyici, WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasının yasa dışı olduğunu söyledi.

Bir Alman veri düzenleyicisi, Facebook’un ülkedeki WhatsApp kullanıcılarının kişisel verilerini işlemesini yasaklayarak, uygulamanın tartışmalı yeni gizlilik politikası güncellemesinin yasa dışı olduğunu dile getirdi. Hamburg Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Komiseri (HmbBfDI) Salı günü Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyarınca izin verilen üç aylık bir acil durum yasağı yayınladı. Denetleyiciler şimdi Avrupa Veri Koruma Kurulu’ndan (EDPB) tüm Avrupa Birliğini kapsayan bağlayıcı bir karar arayacak.

Düzenleyici bir açıklamada, WhatsApp’ın 15 Mayıs’ta kullanıma sunulacak olan gizlilik politikasıyla ilgili endişelere değindi:

Veri aktarımlarına ilişkin hükümler, gizlilik politikasının farklı seviyelerine dağılmıştır, açık değildir ve Avrupa ve uluslararası sürümlerinde ayırt edilmesi zordur. Ek olarak, içerikler yanıltıcıdır ve önemli çelişkiler göstermektedir. Yakın bir analizden sonra bile, onayın kullanıcılar için ne gibi sonuçları olacağı net değildir. Ayrıca WhatsApp, hizmetin işlevlerinin sürekli kullanımı için bir koşul olarak yeni hükümlerin kabul edilmesini talep ettiğinden, izin ücretsiz olarak verilmemektedir.

Denetleyiciler, Yeni Gizlilik Sözleşmesinin “yasa dışı” olduğunu belirtti.

almanya turkiye yi enfeksiyon riski yuksek bolgeler listesine aldi 862657 5
Facebook, Almanya'da Kullanıcı Verilerini İşleyemeyecek! 3

Otoriteye başkanlık eden Johannes Caspar, emrin Almanya’daki yaklaşık 60 milyon WhatsApp kullanıcısının hak ve özgürlüklerini korumayı amaçladığını söyledi. Ayrıca, verilerinin ülkedeki Eylül ayında gerçekleşecek Federal seçimlerinde seçmenlerin kararlarını etkilemek için kullanılmasıyla ilgili korkulara da değindi:

Yeni hizmet şartlarına yönelik dünya çapında eleştiri, rıza mekanizmasını bir kez daha temelde yeniden düşünmek için neden vermelidir. Kullanıcı güveni olmadan, verilere dayalı hiçbir iş modeli uzun vadede başarılı olamaz.

Facebook
Facebook, Almanya'da Kullanıcı Verilerini İşleyemeyecek! 4

Facebook’tan yanıt geldi!

Buna yanıt olarak Facebook, yasağa itiraz etmeyi düşündüğünü söyledi. Bir WhatsApp sözcüsü, Almanya’nın kesinleştirdiği kararın “WhatsApp güncellemesinin amacı ve etkisine ilişkin temel bir yanlış anlaşılmaya dayandığını ve bu nedenle meşru bir temeli olmadığını” söyledi. Kararın “güncellemenin devam eden sunumunu etkilemeyeceğini” belirttiler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler