Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook, Calibra’ya Benzeyen Logo Yüzünden Davalık

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yaz boyunca, Facebook’un Libra kripto para birimini ve yönetmesine yardımcı olacak Calibra yan kuruluşunu açıkladı. Facebook ayrıca Calibra için bir logo tanıttı ve aslında, bir başlangıç bankası olan Current logosuna biraz benziyor. Anlaşılan, Current, o kadar öyle kabul etti ki, marka ihlali iddiasıyla Facebook aleyhine davada bulundu.

 

Her iki firmaya yapılan logo aynı kişiden!

Davada dört sanık yer alıyor: Calibra ilgili IP adreslerinin sahibi olan Facebook, Calibra ve Calibra logosunu tasarlayan ajans Character. Davada adı geçen bir tasarım şirketi görmek sizi şaşırtabilir ama Character görünüşe göre her iki logoyu da kendisi tasarlamış.

Bahsi geçen bu iki logo üç yıl ara ile tasarlanmış. Şu anda Current, logosunu Ağustos 2016 yılında kullanmaya başladığı iddia ederken, Facebook’un Calibra logosu bu yılın Haziran ayında ortaya çıktı. CoinDesk’in konuşma yaptığı fikri mülkiyet avukatı bu durumu çok iyi özetliyor:

Pepper Hamilton LLP Fikri Mülkiyet Departmanı’nın ortaklarından Howard Shire CoinDesk’e verdiği demeçte, “Sanığın logosunun davacının logosunu oluşturan aynı firmadan çıkması şüpheli.” dedi.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler