Salı, Nisan 23, 2024

Facebook Campus Tarihin Tozlu Sayfalarına Gömülüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformlarından Facebook‘un Sözcüsü Leah Luchetti, The Verge ekibine verdiği demeçte üniversite öğrencilerine daha iyi bir ortam ve deneyim sunmanın yolunu bulduklarını ve bu nedenle Facebook Campus uygulamasını sonlandıracaklarını belirterek şu sözleri dile getirdi:

“Facebook Kampüsü pilotumuzu bitirmeye karar verdik” dedi. “Üniversite öğrencilerini desteklemenin en iyi yolları hakkında çok şey öğrendik ve onları bir araya getirmeye yardımcı olacak en etkili araçlardan biri de Facebook Grupları. Test okullarındaki öğrencilere Campus’ün artık kullanılamayacağını bildirdik ve katılmaları için ilgili kolej Facebook gruplarını önerdik.”

Facebook Sözcüsü Leah Luchetti
facebook campus
Facebook Campus Tarihin Tozlu Sayfalarına Gömülüyor! 2

Eğer ki The Social Network filmini izlediyseniz Facebook’un kuruluş hikayesini bilirsiniz; ilk etapta üniversite öğrencilerinin üye olabileceği, üniversitedeki sosyalliğin internete taşınabileceği ücretsiz bir platform olarak doğmuştu ve zamanla diğer ülkelerin diğer üniversitelerine yayılmaya başlandı.

Şirket eski günlerdeki gibi üniversite öğrencileri arasında bağlayıcı bir bağ olarak uygulamanın eski ruhunu hayata döndürmek amacıyla Facebook Campus servisini hizmete açtı. Campus’ün çalışma mantığı Facebook ile birebirdi fakat kullanıcıların diğer üniversite öğrencilerini bulmalarını ve onlarla bağlantı kurmasını sağlıyordu. Ayrıca, özellikle üniversite hayatıyla ilgili özel bir haber akışına, gruplara, sohbet odalarına ve etkinliklere erişim sağlıyordu.

Facebook Campus, 10 Mart’ta kapanıyor: verilerinizi indirebilirsiniz!

Facebook, Campus uygulaması 30 Amerika Birleşik Devletleri okulunda pilot uygulama olarak tanıttı ve akabinde 60 kolej ve üniversite eklendi fakat internete sızdırılan 2021 dahili notlarına göre genç kullanıcıların sayısı 2019 yılından bu yana yüzde 14 oranında azalmaya devam etti.

Uygulama içi yayınlanan bir mesaj içerisinde Campus hizmetinin sonlandırılacağı; tüm profillerin, grupların, gönderilerin, etkinliklerin ve diğer Kampüs içeriklerinin tamamen silineceği belirtildi. Facebook yaptığı açıklamada hizmetin 10 Mart itibariyle kapanacağı belirterek üyelerin platformdaki verilerini bu tarihten önce indirebileceklerini de duyurdu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler