Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook, Görüntülü Sohbet Kamerası Aksesuarı Olan ‘Portal TV’yi Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evinizdeki en büyük ekrana, televizyonunuza, ailenizi ve arkadaşlarınızı yerleştirmek; Facebook, bağlı cihaz stratejisini televizyona getiriyor. Şirket bugün, geniş açılı video sohbetlerini evdeki en büyük ekrana getiren bir aksesuar olan Portal TV’yi duyurdu. Portal TV 5 Kasım itibari ile 149 dolar fiyat etiketi ile piyasaya çıkıyor.

Portal TV, şirketin bugün duyurduğu akıllı görüntülü sohbet cihazlarından bir tanesidir (diğerleri 10 inçlik Portal ve 8 inçlik Portal Mini). Cihazın en büyük modeli olan ve geçtiğimiz sene tanıtılan Portal Plus ise halen satışta.

Nasıl kullanırım?

HDMI bağlantı noktasını kullanarak Portal cihazını televizyonunuza takın, Facebook hesaplarınıza giriş yaptıktan sonra Messenger ve WhatsApp’ı kullanarak arama gerçekleştirebilirsiniz.

nstatt 190917 3675 0007

WhatsApp çağrılarınız uçtan uça şifreleme yöntemi ile gerçekleştirilecek; bu Facebook’un çağrıların içeriğini reklam yahut başka bir amaçlar uğruna kullanmama konusunda daha fazla güvence isteyen insanlar için bir gösterge olabilir.

Microsoft Kinect’e benzeyen cihaz, çağrıdaki insanlar odada dolaşır iken gezinmek ve yakınlaştırmak için Facebook’un Akıllı Kamera teknolojisini kullanmayı tercih ediyor. Facebook yöneticileri geçtiğimiz Salı günü San Francisco’daki bir ürün lansmanında gerçekleştirdiği açıklamada, bu özellik ile diğer görüntülü sohbetlerde sonsuza dek çerçeveye giren ve çıkan çocuklar için kullanışlı olduğunu belirtti.

dims 1

Cihazı kullanmadığınız zamanlarda mikrofonu ve kamerayı cihazın önünde yer alan bir musluk yahut sürgülü kapaktan devre dışı bırakabilirsiniz. Diğer akıllı konuşmacılar gibi Facebook’da anonimleştirilmiş kayıtların bir alt kümesini denetleyecek ve hizmeti geliştirmek için ekibin onları dinlemesini sağlayacak fakat şirkete göre artık bu kayıt özelliğini uygulamanın ayarlarından çıkarabilirsiniz.

“Hey Portal!”

Arama yapmaya karar verdiğiniz, cihazınızı uyandırmak ve ağınızdaki bir kişiyi aramasını istemek için “Hey Portal” komutunu sesli bir biçimde söyleyebilirsiniz. Çağrı aktif hale geldiğinde, yüzünüze ve sesinize artırılmış gerçeklik efektleri uygulayabilirsiniz.

Bunlar çeşitli sanal kostümler giyerken çocukların kitaplarını anlamasına olanak tanıyan cihazın “Öykü Zamanı” özelliği de mevcut.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler