Çarşamba, Nisan 24, 2024

Facebook Grup Kurallarına Uyumayan Kişilere Ceza Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devi Facebook, Grup deneyimini iyileştirmeye ve potansiyel olarak kuralları çiğneyen kullanıcıların topluluklara olan erişimini sınırlamak için çalışmalara başladı. Şirket bugün, kuralları çiğneyen, sivil ve siyasi grupların erişimini daha da sınırlandıran ve Facebook kurallarını ihlal eden gruplarda daha fazla denetime ihtiyaç duyan kullanıcıları cezalandırma planları dahil olmak üzere gruplarda çok sayıda değişiklik yapacağını duyurdu.

Facebook’un kurallarını çiğneyen grup üyeleri çeşitli yeni yaptırımlar ile karşılaşacak. Başlangıçta, tekrarlayan ihlalleri olan kişilerin belirli bir süre boyunca herhangi bir grupta gönderi paylaşması veya yorum yapması engellenecek. Bir Facebook yetkilisi, The Verge‘e verdiği demeçte bu sürenin ihlallerin sayısına ve ciddiyetine bağlı olarak yedi veya 30 gün olabileceğini belirtti. Ek olarak başka kişileri herhangi bir gruba davet edemeyeceklerini veya yeni gruplar oluşturamayacaklarını da paylaştı.

staah facebook advert min
Facebook Grup Kurallarına Uyumayan Kişilere Ceza Geliyor! 3

En büyük değişikliklerden biri, kuralları çiğneyen üyeler için olacak. Çok sayıda kural ihlali olan gruplar yakında bir uyarı etiketine sahip olacak. Bir kullanıcı bu gruplardan birine katılmaya çalıştığında, grubun topluluk standartlarını ihlal ettiğine dair bir sorumluluk reddi beyanı alacak ve bu da onları katılmaktan caydırabilecek.

Facebook ayrıca bu gruplar için davet bildirimlerini sınırlı tutacak. Mevcut üyeler için şirket, grubun içeriğinin dağıtımını azaltacak, yani Haber Kaynağında daha az gösterilecek. (Bu işlevselliği ilk olarak 2020 ABD başkanlık seçimlerinde denedi, ancak şimdi onu normal bir özellik haline getiriyor.)

Kural ihlali taşıyan gönderiler onaylanırsa grupta kapanacak!

Son olarak, bu ihlalde bulunan grupların yöneticileri ve moderatörleri, grubun önemli sayıda üyesi olduğunda, politikaları ihlal eden veya kuralları ihlal ettiği için kaldırılan diğer grupların bir parçası olduğunda tüm yayınları geçici olarak onaylamak zorunda kalacak. Bu yöneticiler veya moderatörler her şeyi, hatta kuralları çiğneyen içeriği bile onaylarsa, grup tamamen kapatılacak.

Daha geniş kapsamlı bir güncelleme olarak şirket, 2020 yılının başlarında sivil ve politik grupları ve yeni oluşturulan grupları platformunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki önerilerinden kaldırmaya başladı. Şimdi ise bunu tüm ülkeler için genişletiyor.

Facebook Alert
Facebook Grup Kurallarına Uyumayan Kişilere Ceza Geliyor! 4

Facebook, aşırılık yanlısı siyasi grupların yanı sıra komplo teorileri ya da aşı karşıtlığı yayan grupların kendi platformunda başarılı olmasına izin verdiği için çok eleştirildi. Bir örnek olarak, Michigan Valisi Gretchen Whitmer’ı kaçırmayı hedef edinen grup üyeleri, FBI’ın beyanına göre Facebook gruplarını örgütlemek için kullandı.

Bu yeni kurallar, bazı insanları kötü davranmaktan caydırabilir veya platformda geçirdikleri zamanı sınırlayabilir, ancak her zaman yeni bir hesap oluşturma veya kuralları çiğnemeden sistemin açığını kullanarak yeniden istediklerini yapabilirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ben neden ceza aldım saygın kişilerin bulunduğu grubum var küfürlü lakayt paylaşım yok neden neden neden😩😩😩😩😢😢😢lütfen düzeltilmesini arz ve rica ediyorum ALIYE GÜNGÖRMÜŞ Aliye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler